Game of Thrones e prea întunecat, iar ultimul sezon e insuportabil: care e motivul

Game of Thrones e prea întunecat, iar ultimul sezon e insuportabil: care e motivul

Dacă ai văzut primele trei episoade din ultimul sezon de Game of Thrones, scenele întunecate s-ar putea să te fi supărat teribil. Mai întunecat ca niciodată, show-ul tinde să devină greu de vizionat.

Din ultimele șapte sau zece minute ale primului episod din noul sezon de Game of Thrones, m-am întrebat dacă am o problemă cu televizorul. Dacă nu te uitai în beznă totală sau nu aveai un TV de tip OLED, posibilitatea să deslușești ce se întâmpla pe ecran, era infimă.

Ca lucrurile să fie și mai grave, situația s-a acutizat în episodul trei, de acum câteva zile. Multe dintre detaliile scenelor de luptă sunt pierdute în nuanțe de gri închis și negru. Pentru că nimic ce ține de Urzeala Tronurilor nu este la voia întâmplării, producătorii și cinematograful au recunoscut că întunericul din sezonul opt e intenționat.

Ca să apreciezi mai bine gravitatea subiectului, este suficient să accesezi o dezbatere pe Reddit. apărută la scurt timp după lansarea ultimului trailer al sezonului final de GoT. Din cauza nemulțumirii fanilor, cineva a postat o versiune mai luminată a respectivului trailer intitulată – Lord of Light, ce poate fi văzută mai jos. Clipul editat a primit 33.400 de voturi pozitive în fluxurl de Reddit.

În privința argumentului din spatele acestei alegeri creative, Robert McLachlan – cinematograful principal al show-ului, a venit cu un argument care s-ar putea să nu te încânte. ”Pentru secvențele de interior de zi din Winterfell, Castle Black sau Eastwatch, în trecut, am ținut jaluzelele ridicate din necesitatea de a lăsa un pic de lumină în interior. Aceea era sursa ta principală de iluminare. Exista regula asta că nimeni în această lume nu ar arde lumânări în timpul zilei pentru că reprezintă un obiect de lux. Sunt prea scumpe.

Ce s-a întâmplat acum, când iarna este aici, constă într-un consens că ar fi prostește să țină jaluzelele ridicate când e atât de frig afară. De ce ar face asta? Pe de altă parte, face sarcina cinematografului mult mai dificilă, aceea de a justifica niște lumină naturală, fără să abuzeze de lumânări, foc sau orice altceva”, a spus McLachlan. Realitatea este că serialul tinde să devină dificil de vizionat fără un TV foarte bun și beznă în cameră, un detaliu trist, indiferent cum îl percepi.

Citește și:
Sursa: Screen Rant