06 iul. 2019 | 09:00

Românii care vor să transforme Fram, ursul polar într-un film animat

ACTUALITATE
Românii care vor să transforme Fram, ursul polar într-un film animat

Dacă ai crescut în România, atunci este imposibil să nu fi auzit povestea lui Fram, ursul polar. Acum personajul ar putea ajunge pe marile ecrane.

Fram, ursul polar este un roman scris de Cezar Petrescu ce este cunoscut aproape de toți copii din România. Celebrul roman pentru copii spune povestea unui urs polar pe nume Fram, ce este luat de la Pol apoi dus la circ. Acesta se satură de circ după câțiva ani și tânjește să ajungă înapoi la gheață. Este eliberat, însă nu-și găsește locul nici la pol.

În 1983 romanul a fost adaptat într-un serial, Fram de șase episoade în regia Elisabetei Bostan. Stelian Buzea, scenaristul și regizorul peliculei, vrea să aducă la viață aventurile lui Fram într-un film animat. El spune despre Fram că este în continuare „ursul polar pe care ți-l aduc aminte, cel care explorează necunoscutul, învățând despre prietenie, dragoste și generozitate”.

Pentru ca el să poată ducă acest proiect la capăt are nevoie de finanțare. De aceea a apelat la o campanie pe Indiegogo, iar obiectivul final este strângerea a 40.000 de dolari.

Fram, ursul polar, în drum spre cinematografe

Scenariul pentru acest scurt-metraj de animație a primit cel mai bun scor la competiția organizată de CNC, la categoria animație și a primit o finanțare de 421.000 de lei (90.000 de euro), însă nu a fost de ajuns. Buzea spune că această sumă înseamnă doar cam 50% din bugetul necesar pentru a termina filmul.

„Felul în care oamenii vor primi acest scurt-metraj de animație ne va confirma dacă putem continua povestea lui Fram într-un lung-metraj”.

Dacă îți aduci aminte cu drag de ursul polar atunci poți susține proiectul aici. Pentru o donație de 25 de dolari primești un wallpaper pe PC/smartphone și șansa de a vedea filmul. Pentru 45 de dolari primești în plus o insignă cu Fram și un tricou.

Pentru 1000 de dolari îți apare numele la finalul filmului, iar pentru 10.000 de dolari poți să întâlnești întreaga echipă de producție din Transilvania și vei avea parte de o vizionare specială într-un cinematograf.