Firefox revoluționează modul în care te uiți la clipuri în browser: de ce ai nevoie de noua versiune

Firefox revoluționează modul în care te uiți la clipuri în browser: de ce ai nevoie de noua versiune

Mozilla Firefox este unul dintre cele mai populare browsere de internet, iar prin intermediul celei mai recente actualizări s-ar putea să mai câștige niște utilizatori.

Ai crede că browserele de internet sunt perfecte așa cum sunt, iar update-urile adresează predominant schimbări ”sub capotă” sau particularități noi pe partea de intimitate. Cei de la Mozilla au găsit însă o funcție care îți face viața mai ușoară și care nu era prezentă în trecut.

Este vorba de PiP sau picture-in-picture, posibilitatea de a reda un clip într-o fereastră plutitoare, independentă de restul conținutului online pe care îl ai în fața ochilor. În contextul în care ai în permanență câteva ferestre deschise pe desktop și o sumedenie de taburi în browser, vizionarea unui clip video, în timp ce mai faci alte zece lucruri, este destul de dificilă. Trebuie să muți ferestre și să petreci timp aranjând niște programe, în loc să te concentrezi pe ceea ce contează.

firefox pip picture in pictureFuncția PiP din Firefox simplifică semnificativ acest tămbălău. În momentul în care poziționezi cursorul pe o fereastră de redare, îți apare Picture-in-Picture în dreapta, la fel ca în captura de ecran de mai sus. Apeși pe el, iar filmul se desprinde din site și plutește peste orice tab sau fereastră ai deschisă pe computer. Astfel, poți să lucrezi la un document sau să navighezi pe multe alte ferestre, dar să mai arunci și o privire pe un podcast, vlog sau serialul tău preferat.

Ca de obicei, pentru a profita de funcția descrisă mai sus, ai nevoie de cea mai recentă versiune de Firefox. Pentru a o instala, poți accesa Getfirefox.com sau, dacă ești deja utilizator de Firefox, din meniul principal al aplicației, intră la About Firefox și lasă browserul să se actualizeze singur. Momentan, nou opțiune este disponibilă doar în Firefox pentru Windows, urmând ca în ianuarie să ajungă pe Mac și Linux.

Citește și: