Oamenii nu mai pot dormi bine după ce au văzut filmul Midsommar

Oamenii nu mai pot dormi bine după ce au văzut filmul Midsommar

Filmele de groază nu sunt pentru toată lumea, însă dacă îți plac sau dacă vrei să te sperii atunci nu ar trebui să ratezi pelicula Midsommar.

Filmul de groază este menit să te sperie, să-ți crească adrenalina, dar atunci când un film nu te mai lasă să dormi deja e prea mult, nu?. Midsommar a fost lansat recent și deja a început să facă „victime”, ce s-au dus pe rețele de socializare pentru a discuta filmul și încă nu știu dacă să-l urască sau nu.

Ce se întâmplă în Midsommar, filmul horror al anului

Un grup de prieteni americani se duc într-o vacanță într-un sat din Suedia pentru un festival ce are loc în timpul solstițiului de vară. Totuși, după cum poți să ghicești, festivalul se dovedește a nu fi unul idilic, ci unul de coșmar, iar cei patru încearcă să scape din mâinile unui cult sinistru și barbar.

Filmul este regizat de Ari Aster, cel din spatele peliculei Hereditary, ce-i are în rolurile principale pe Toni Collette sau Gabriel Bryrne. Midsommar a primit o notă bună din partea criticilor (83% pe Rotten Tomatoes și 72/100 pe Metacritic), dar și de public cu o apreciere de 61% din partea publicului pe Rotten Tomatoes și cu o notă de 7,8/10 pe iMDB.

Un alt element interesant al acestui film este că acțiunea are loc în timpul solstițiului de vară, ceea ce înseamnă că ororile au loc în timpul zilei. De multe ori, filmele horror se bazează pe întuneric și tehnici de tip „jump scare” pentru a crea suspansul pentru spectator. Însă în Midsommar majoritatea acțiunii se petrece pe timpul zilei.

În rolurile principale îi găsești pe Florence Pugh și Jack Reynor. Deocamdată, filmul nu are un distribuitor oficial pentru România, așa că s-ar putea să mai dureze ceva vreme până când îl vei putea vedea în cinematografele de la noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: