08 feb. 2019 | 17:16

Facebook reacționează la cel mai popular mit despre News Feed

ACTUALITATE
Facebook reacționează la cel mai popular mit despre News Feed

Conform unei postări virale de pe Facebook, vezi în News Feed postări de la doar 26 de persoane, indiferent de numărul de prieteni. Oficialii companiei americane au decis să desființeze mitul, parțial.

Multe dintre postările virale de pe Facebook fac valuri la un moment dat și, după o perioadă, dispar. Există însă și excepții de la regulă. O postare care critică algoritmul folosit de gigantul american pentru News Feed obișnuiește să revină la fiecare câteva luni. Ideea din spatele acelui mesaj în format text este că întotdeauna vei vedea pe Facebook postări de la doar 26 de persoane, indiferent de numărul de prieteni.

Într-o postare pe blogul oficial la Facebook, americanii au venit cu mai multe argumente pentru care mitul respectiv nu este adevărat.

Pentru prima oară, postarea respectivă a apărut în 2017. Deși a fost dezmințită de numeroase ori în trecut, niciodată nu a venit o explicație direct de la operatorii rețelei sociale. Acest articol de pe blog vine la câteva săptămâni după ce Instagram a publicat un material care adresa o memă similară propagată pe cealaltă rețea socială din portofoliul Facebook.

„Ideea că News Feed-ul afișează doar postări de la un număr predefinit de prieteni este un mit. Scopul News Feed-ului este de a-ți afișa postările care contează pentru tine ca să ai o experiență plăcută. Dacă te-am bloca în vreun fel să vezi postări de la toată lumea, cu excepția câtorva persoane, sunt șanse mari să nu mai revii”, a declarat Ramya Sethuraman, manager de produs al Facebook.

În același material, Facebook admite că există un grăunte de adevăr în postarea cu pricina. Este vorba de rugămintea de la final pentru un comentariu. Algoritmul determină conținutul pe care ți-l afișează pe Facebook pornind de la natura și nivelul interacțiunilor cu prietenii, iar un dialog sau un simplu comentariu facilitează introducerea de postări de la comentator în fluxul tău informațional zilnic.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele