Mesajul prin care Facebook te manipulează să-i dai adresa de mail

Mesajul prin care Facebook te manipulează să-i dai adresa de mail
13:58 03.04.2019

Facebook continuă să fie cea mai de neîncredere rețea de socializare și pare a fi în mijlocul unui scandal aproape în fiecare zi.

Facebook încă mai are utilizatori noi în fiecare zi. Compania pare să aibă o soluție pentru a le trăda încrederea acestora chiar din primul pas al alăturării acestora pe platformă. Rețeaua de socializare le cere unora să-și introducă parola corelată cu adresa lor de mail. Experții în securitate văd asta ca pe o mișcare cu implicații serioase în materie de securitate.

Atunci când o persoană nouă vrea să se înregistreze cu adresa de mail de la un anumit provider pentru a-și crea un cont pe rețeaua de socializare, platforma îi cere să confirme respectiva adresă de mail prin introducerea parolei direct pe Facebook.

Cei cu adrese de Gmail nu văd acest mesaj, pentru că Google folosește instrumentul de autorizare OAuth. Acesta îți verifică identitatea fără a mai fi nevoie să introduci parola.

Unii utilizatorii introduc parola de la mail pe care Facebook o cere. Apoi, un mesaj pop-up apare care anunță că platforma le importă contactele. Deși în niciun moment nu cere permisiunea pentru a face acest lucru.

De ce opțiunea de pe Facebook ar putea fi nesigură

Experții spun să nu-ți dai parola în cadrul niciunui alt serviciu decât cel pentru care a fost creată inițial. Asta pentru a evita riscul atacurilor de phishing prin care îți sunt furate datele personale.

„Asta e greșit la atât de multe nivele”, spune Bennett Cyphers, security researcher. Acesta susține că acțiunea este o exagerare a Facebook prin care încearcă să păcălească oamenii să uploadeze date despre contactele lor ca „plată” pentru înscrierea pe platformă.

Formularul în care trebuie să introduci parola spune că aceasta nu este stocată pe Facebook. Totuși, nu putem știi cu siguranță că acest lucru nu este fals. Mai ales după dezvăluirile care spun că, recent, compania a stocat sute de milioane de parole necriptate ale utilizatorilor.

Facebook a anunțat că va discontinua această cerință.

loading...