Facebook mai face o schimbare ca să uiți că a gafat grav în trecut

Facebook mai face o schimbare ca să uiți că a gafat grav în trecut

Facebook vrea să uiți și să ierți toată problema cu fake news prin inaugurarea unui nou serviciu pentru care este pregătită să plătească milioane de dolari.

Rețeaua socială vrea să aducă marile publicații de presă pe platformă și speră să licențieze și să poată publica știri și alte articole. Această înțelegere ar aduce milioane de dolari fiecărui publisher. Așadar, Facebook este gata să ofere câte 3 milioane de dolari pen an unor publicații, iar în schimb ar primi drepturi de republicare.

Compania lui Zuckerberg se află în discuții cu ABC News, Bloomberg, Dow Jones (compania mamă a The Wall Street Journal) și cu The Washington Post. Potrivit informațiilor actuale, Facebook vrea să introducă aceste articole de presă într-o secțiune specială dedicată știrilor pe platformă. Această nouă categorie s-ar implementa cândva în această toamnă.

Cum vei putea citi știri direct pe Facebook

Publicațiile ar avea control asupra ceea ce este publicat pe Facebook și pot decide dacă să publice doar o descriere a articolului pentru ca apoi să trimită cititorii pe site sau să publice o parte mai mare din poveste. Contractele ar fi pe trei ani, în unele cazuri.

Reprezentanții rețelei sociale au confirmat că se lucrează la o secțiune de știri și că aceasta se va lansa în toamnă. Aceasta ar fi o altă schimbare în dinamica dintre publisheri și Facebook și o încercare a companiei lui Zuckerberg de a stopa fenomenul fake news. Dacă știrile adevărate s-ar afla la îndemâna utilizatorilor, într-o secțiune dedicată, poate aceștia vor fi mai bine informați în legătură cu ce se întâmplă în țara lor sau în lume.

Vom vedea dacă publicațiile vor fi de acord cu acești termeni (pare o ofertă foarte prietenoasă din partea lui Facebook), dacă utilizatorii mai au încredere în știrile ce apar pe platformă și dacă rețeaua de socializare va gestiona bine toată situația.

Citește și:
Sursa: The Verge