Cum poți să-ți pui telefonul în slujba cercetării cancerului, în timp ce dormi

Cum poți să-ți pui telefonul în slujba cercetării cancerului, în timp ce dormi
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
12:00 27.09.2019

Cancerul este o boală grea, dar aplicația DreamLab este o modalitate prin care îi poți ajuta pe bolnavii de cancer, fără prea mult efort din partea ta.

În timp ce dorm, utilizatorii de smartphone din România pot contribui la cercetarea pentru combaterea cancerului. Astfel, doar îți pui telefonul la încărcat peste noapte și poți ajuta la combaterea acestei boli.

DreamLab este aplicația prin care poți face exact acest lucru. Este o aplicație mobilă care accelerează cercetarea împotriva cancerului prin crearea unei rețele între procesoarele telefoanelor utilizatorilor. Cercetătorii din domeniul oncologic au realizat un algoritm bazat pe inteligența artificială care analizează date complexe, iar în proces necesită o putere foarte mare de procesare.

Astfel, în timp ce telefonul este conectat la rețeaua de electricitate și are acces la internet, aplicația DreamLab folosește puterea de procesare a acestuia pentru a rezolva calcule care ajută în cadrul unui proiect de cercetare a cancerului. Trimite apoi rezultatele înapoi către institutul de cercetare, prin tehnologia cloud.

Este disponibilă și în limba română. O poți descărca din App Store sau Play Store și este compatibilă cu sistemele de operare iOS 10 sau mai noi, și cu dispozitivele Android cu „KitKat”
v4.4 și ulterioare.

Cum poți ajuta la combaterea cancerului cu DreamLab

Telefonul tău este foarte util pentru cercetători. Unui computer personal, care ar funcționa 24 de ore, zi de zi, i-ar trebui 300 de ani pentru a analiza toate informațiile necesare unui astfel de studiu. În schimb, 100.000 de telefoane inteligente care funcționează fiecare șase ore pe noapte ar putea să obțină aceleași rezultate în trei luni.

După descărcarea aplicației, utilizatorul poate să aleagă una dintre temele de cercetare disponibile pentru care dorește să contribuie: tumori maligne, medicamente personalizate genetic pentru tratamentul anti-cancer, folossirea arhitecturii genomului în elaborarea medicamentelor personalizate pentru pacienții cu cancer, etc.

DreamLab a fost lansată de Vodafone Foundation și Institutul pentru Cercetări Medicale Garvan din Australia în noiembrie 2015. De asemenea, Vodafone susține proiectul și oferă abonaților săi trafic de date naționale gratuite necesare funcționării aplicației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: