Dacia, peste așteptări. Ce performanță a reușit mașina românească

Dacia, peste așteptări. Ce performanță a reușit mașina românească

Dacia a bifat încă o realizare pe piața Europeană la începutul acestei primăveri. În sfârșit, poți să fii mândru că ai o mașină românească.

După ce a intrat sub „umbrela” grupului Renault, Dacia a evoluat constant (cu bune și cu rele), dar azi, nu mai este o companie „no name” de undeva din Europa de Est de care n-a auzit nimeni.

Acum, Dacia încă este o marcă de care a auzit puțină lume prin Occident, dar cei care o văd tot mai des pe stradă se interesează să afle despre ce este vorba. Și o spun cifrele care fac referire la vânzări și la numărul de înmatriculări.

Poate că Dacia nu este în capul listei cu cele mai căutate mărci din Europa, dar, cu siguranță, a cunoscut un salt spectaculos în luna martie a acestui an, o performanță cu mult peste așteptări, iar asta este o veste bună și pentru economia României (măcar atât).

Câte mașini Dacia au fost înmatriculate în Europa, în luna martie 2019

Conform Asociației Europene a Producătorilor de Automobile, boom-ul resimțit de Dacia la nivelul numărului de înmatriculări în luna martie 2019 se traduce printr-o creștere de 21,8% față de aceeași lună din anul precedent.
Mai exact, Dacia se poate lăuda că i-au fost înmatriculate 59.475 de automobile noi.

În ceea ce privește luna martie 2019, nicio altă companie auto nu a avut un asemenea succes. De exemplu, Mitsubishi a înregistrat o creștere a numărului de înmatriculări de doar 17%, în vreme ce Lancia doar 15,3%. Iar acești producători sunt singurii care se apropie procentual de performanța obținută de Dacia în Europa în luna martie a acestui an.

Rezultate bune a avut și dacă însumăm primele trei luni ale acestui an. Numărul înmatriculărilor de mașini noi a crescut cu 12,6% față de aceeași perioadă din 2018. În cifre exacte, în perioada ianuarie – martie 2019, au fost înmatriculate 142.582 de unități (din toate modelele).

La nivel european, Dacia este pe locul al 13-lea dacă luăm în considerare volumul total de mașini înscrise în circulație. Pe primul loc este, deloc surprinzător, Volkswagen cu 458.500 de mașini noi înmatriculate.

Locul al doilea e ocupat de Renault, cu 272.199 de autoturisme înscrise în circulație. Iar pe locul al treilea este Peugeot, cu 263.491 de unități înscrise.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: auto-bild