Lumina misterioasă de pe Marte, explicată: ce zice NASA despre fenomenul bizar

Lumina misterioasă de pe Marte, explicată: ce zice NASA despre fenomenul bizar
10:47 26.06.2019

Roverul Curiosity a aterizat pe Marte în 2012 iar misiunea acestuia este să determine dacă există, sau a existat vreodată, viață pe planeta roșie.

O lumină misterioasă a fost surprinsă în cele mai recente imagini capturate de roverul Curiosity de pe Marte. Imaginea alb-negru a fost publicată de cei de la NASA, iar lumina plutește chiar deasupra dunelor de nisip de pe planeta roșie și este destul de greu de ratat.

Obiectul ciudat pare să-și fi făcut apariția doar pentru o perioadă scurtă de timp. Imaginile pe care roverul le capturează au un marcaj de timp și arată exact ora și minutul la care au fost surprinse. Totuși, în imaginile dinainte și după, capturate la doar un minut diferență, nu există niciun semn care să trădeze prezența luminii misterioase.

Aceasta nu este prima dată când o lumină de pe Marte își face apariția în imagini surprinse de camera lui Curiosity. Asta s-a întâmplat cu ceva timp în urmă, în anul 2014, iar roverul a surprins și atunci în imagini fenomenul ciudat de pe planeta roșie.

Cum explică NASA lumina surprinsă de roverul Curiosity

Nu există încă un raport oficial de la agenția americană care să ne explice exact ce este și de unde a apărut această lumină. Totuși, acest lucru nu i-a oprit pe cei de la NASA să dea câteva informații, care sunt mai mult presupuneri decât fapte.

Lumina ar putea să nu provină de nicăieri altundeva decât de pe suprafața unei pietre de pe Marte care ar reflecta lumina care vine de la soare. Asta a declarat un purtător de cuvânt NASA pentru publicația Daily Mail. De asemenea, există posibilitatea și ca lumina să poată fi raze ale soarelui reflectate de senzorii lui Curiosity.

Oricare ar fi explicația, este destul de puțin probabil ca aceasta să fie vreo navă extraterestră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: