Cum să-ți protejezi datele din contul Google după ce mori

Cum să-ți protejezi datele din contul Google după ce mori
13:31 22.10.2019

Dacă acum faci tot posibilul ca datele tale din contul Google să rămână private, sunt șanse mari să vrei să le ții private chiar și după ce vei muri.

În mod inevitabil, fiecare dintre noi o să moară la un moment dat. Totuși, pe lângă obiectele fizice pe care le vom lăsa în urmă, vom lăsa și conturile pe care ni le-am făcut pe interent.

Deși unele rețele sociale îți dau metode prin care să ai grijă încă de acum ce se va întâmpla cu profilurile tale după ce vei muri, există o serie lungă de site-uri care nu oferă astfel de opțiuni. E posibil ca multe dintre conturile tale să rămână mult timp de acum încolo pe internet.

E posibil ca acest plan să nu fie pe lista de priorități în viața asta, însă mai bine să organizezi lucrurile din timp, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla.

Procesul este unul destul de simplu, pentru că nu ai nevoie decât să bifezi o opțiune în contul tău de Google care afectează toate serviciile oferite de companie: Gmail, Drive, Pay și Photos.

Astfel, poți controla ce se întâmplă cu contul, dacă, în mod neașteptat, nu-l mai poți folosi. Poți selecta când ar trebui Google să considere inactiv contul tău și ce să facă ulterior cu datele tale. Fie poți permite accesul unei persoane de încredere, fie poți solicita platformei să le șteargă definitiv.

Cum setezi ce să se întâmple cu contul tău Google după ce mori

Pașii pe care trebuie să îi parcurgi sunt următorii:

  1. Mergi pe pagina contului tău de Google: poți ajunge aici direct din motorul de căutare, prin simpla apăsare a fotografiei tale de profil. Apasă apoi pe butonul Cont Google.
  2. În partea superioară îți va apărea o bară de căutare, în care vei scrie Manager de conturi inactive. Dai click pe aceasta.
  3. Apasă butonul Începeți și apoi poți selecta perioada după care Google să declare contul tău inactiv.

Poți alege să se întâmple asta după 3 luni, 6 luni, 12 luni sau 18 luni. Între timp, vei primi notificări SMS pentru a-ți menține contul activ, în cazul în care doar nu-l mai folosești o perioadă, dar vrei să revii totuși la el.

De asemenea, tot aici vei selecta și acele persoane care vor fi anunțate atunci când contul tău devine inactiv. Poți alege cel mult 10 persoane care să primească notificări în cazul în care contul tău Google devine inactiv. De asemenea, le poți permite accesul la o parte dintre datele tale.

Dacă alegi opțiunea prin care contul tău Google să se șteargă definitiv după ce devine inactiv, aici vor fi incluse și datele tale postate public (de exemplu, videoclipurile de pe YouTube, postările de pe Google+ sau blogurile din Blogger).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: