Cum oprești actualizările automate în Google Play Store

Cum oprești actualizările automate în Google Play Store

În mod implicit, aplicațiile pe care le ai pe Android se actualizează automat, dar există o funcție la care poți apela ca să oprești actualizările automate în Google Play Store.

În ultimii ani, aplicațiile pe care le ai pe telefon au ajuns să fie asaltate cu actualizări. Prea puține dintre programele instalate nu beneficiază de update-uri săptămânale. Dacă ai un telefon rapid sau o conexiune de date nelimitată, acest detaliu nu reprezintă neapărat o problemă.

Partea supărătoare a ecuației este derivată din faptul că nu toate update-urile sunt bune pentru terminalul tău. S-ar putea să folosești o aplicație perfectă pentru nevoile tale, iar o actualizare să-i taie una dintre funcțiile care te încântă cel mai mult. Am pățit ca, printr-un update, o aplicație să ajungă să ofere funcții contra cost care, în prealabil, au fost gratuite.

De cele mai multe ori, update-urile nu sunt menite să-ți facă rău, dar ar fi bine să ai măcar un pic de control asupra momentului în care se instalează. Implicit, atât pe iPhone, cât și pe Android, update-urile la aplicațiile tale se instalează fără niciun fel de intervenție din partea ta. Nimic nu este mai supărător decât să vrei să intri repede pe YouTube, Shazam sau IMDB să cauți ceva, doar pentru a vedea că programul cu pricina este în proces de actualizare.

Trecând peste aceste detalii, pe Android există un mecanism simplu prin care poți preveni instalarea automată a update-urilor. Intră în Google Play Store și fă un tap în colțul din stânga sus pe cele trei liniuțe. Intră la Setări, fă un tap pe Actualizează automat aplicațiile și optează pentru ultima opțiune din partea de jos a noii ferestre. Aceasta este intitulată sugestiv Nu actualizați automat aplicațiile. Modificările intră în vigoare în timp real și este suficient doar să apeși pe Terminat pentru a ieși din acest ecran.

Cum dezactivezi actualizările automate în Google Play Store

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: