Cum funcționează cel mai precis ceas din lume, pe care nu ți-l vei permite

Cum funcționează cel mai precis ceas din lume, pe care nu ți-l vei permite
Sursa foto: Urwerk

Cel mai precis ceas din lume este ceva deosebit și arată ca scos din filme, însă partea proastă e că are și un preț pe măsură.

Dispozitivul se numește The Urwerk AMC (Atomic Master Control) și este, de fapt, un sistem hibrid malcătuit din două părți: o unitate de bază și una mobilă. Deși acestea sunt autonome, în același timp, au și legătură una cu cealaltă.

Cel mai exact ceas din lume are o unitate de bază din aluminiu, cu o greutate de peste 30 de kilograme. În esență, aceasta este un ceas atomic, adică partea responsabilă cu determinarea orei exacte. Un ceas atomic arată cea mai precisă oră de pe planetă și poate face acest lucru prin măsurarea vibrațiilor de mare viteză ale atomilor. Astfel, ceasul principal se învârte automat, setează și reglează ceasul de mână (partea mobilă a sistemului) pentru a-i îmbunătăți acuratețea. Astfel, aliniază cronometric mișcarea mecanică a ceasului de mână cu ceasul atomic de înaltă precizie.

Unitatea mobilă a The Urwerk AMC  este, de fapt, un ceas de mână mecanic, pe care îl poți purta la încheietură. Odată așezat în unitatea de bază, aceasta va corecta eventualele discrepanțe în timp. Sistemul are o acuratețe de o secundă la fiecare 317 ani.

Cât costă cel mai precis ceas din lume

Dezvoltarea sistemului alcătuit din două părți a durat aproape zece ani, iar compania spune că doar trei seturi Urwerk AMC vor fi construite vreodată. Fiecare dintre acestea vor vosta 2,7 milioane de dolari.

Unul dintre acestea va putea fi cumpărat la o licitație de ceasuri organizată de Phillips, numită Game Changers. Acesta este primul sistem Urwerk AMC, cel mai precis ceas din lume, care va ajunge pe piața secundară, iar vânzătorul dorește să rămână anonim.

Poți vedea mai clar aici cum arată cele două părți care alcătuiesc sistemul Urwerk AMC:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: CNBC
Etichete: