18 oct. 2019 | 14:21

Cum copiază Google Maps de la „fratele” Waze și de ce o face tocmai acum

ACTUALITATE
Cum copiază Google Maps de la

Google Maps anunță câteva schimbări începând din această săptămână și „împrumută” câteva din funcțiile oferite deja de Waze. Numai că o face târziu, când șoferii deja consideră că au la îndemână o aplicație care le oferă de toate.

Google Maps pare mult în spatele Waze atunci când vine vorba de funcțiile oferite și de modul în care îl pune la curent pe șofer cu traficul și cu detaliile de pe traseu. Odată ce a devenit fratele vitreg al lui Waze, start-up cumpărat de Google, funcția Maps caută să se reinventeze.

Din 2018 încoace, n-a făcut multe în această direcție. A început extrem de lent să le ofere posibilitatea utilizatorilor de Android să raporteze incidente din trafic sau drumuri închise. Începând din această săptămână, lucrurile se vor schimba radical, promite Google Maps.

Pentru că își îndreaptă atenția și către telefoanele cu sistem de operare iOS.

Cum se dă Google Maps după Waze

Din această săptămână, susține Google, funcția Maps va oferi și alte informații șoferilor, cum ar fi accidentele de pe traseu, radarele și zonele cu trafic aglomerat. Ceea ce deja găsești la Waze.

Chiar și așa, Maps tot va rămâne în spatele „fratelui” său vitreg. Pentru că vine târziu cu aceste funcții pentru utilizatorii de iOS. Așadar, te poți folosi de noile funcții acum dacă deții un iPhone. Dar dacă ești client fidel Waze, poate n-ai vrea să treci în partea cealaltă.

Ca să raportezi un incident prin Google Maps trebuie să apeși un anumit buton, așa cum vezi în GIF-ul de mai jos.

Google Maps învață de la fratele Waze - sursă: theverge.com

Utilizatorii de Waze se declară mulțumiți de faptul că aplicația le oferă cam tot ce au nevoie. Ai acolo drumurile închise, radarele, zonele în care sunt filtre de poliție, gropile mari de pe stradă și multe altele.

Acum, promite și Maps același lucru. Pentru că, până acum, era nevoie să știi câteva trucuri pentru a te folosi cum trebuie de aplicația celor de la Google.