Copiii care s-au jucat FIFA până au golit conturile părinților

Copiii care s-au jucat FIFA până au golit conturile părinților

FIFA e un joc video care poate da dependență, iar acești copii au dus totul la extrem când au cheltuit toți banii părinților pe achiziții în joc.

Patru copii din Marea Britanie au cheltuit aproape 550 de lire în trei săptămâni pe pachete de jucători din cadrul celebrului joc de fotbal online. Inițial, tatăl lor le-a cumpărat copiilor un singur pachet de jucători, în valoare de opt lire. Aceștia au observat cum a efectuat plata și au continuat să facă achiziții în jocul FIFA până au golit contul bancar al părinților.

Plățile au fost efectuate prin intermediul contului Nintendo al familiei. Compania a fost de acord să le dea englezilor înapoi banii pe care copiii lor i-au cheltuit fără știrea lor. De asemenea, a retras jucătorii cumpărați pe ascuns.

Cei doi nu și-au dat seama de situație decât după ce cardul le-a fost refuzat atunci când au încercat să efectueze o plată în altă parte.

Partea amuzantă e că, deși au cheltuit aproximativ 550 de lire în jocul FIFA, copiii nu au reușit să primească jucătorul lor preferat, Lionel Messi, spune tatăl.

Copiii care au cheltuit banii părinților pe FIFA nu sunt primii care fac asta

Studiourile de jocuri folosesc des moodelul freemium, adică jocul este gratuit, dar jucătorii pot face achiziții în interiorul jocului pe diferite obiecte virtuale. Astfel, de multe ori, copiii cheltuie banii părinților fără să se gândească la consecințe.

La începutul lui 2019, doi băieți de șase și șapte ani din județul Timiș au adus o pagubă de 6.000 de lei părinților după ce au făcut achiziții în interiorul unui joc online. Nu au menționat despre ce joc ar fi vorba, însă printre variante se numără Fortnite, PUBG sau chiar FIFA.

De asemenea, în 2017, un băiat de 12 ani din Scoția a cheltuit aproape 800 de dolari pe achiziții în interiorul Fortnite. Banii au venit din contul tatălui.

Citește și:
Sursa: BBC