Nintendo Switch Lite este consola de gaming portabilă la care ai visat dintotdeauna

Nintendo Switch Lite este consola de gaming portabilă la care ai visat dintotdeauna

Fără să fi fost subiectul unor speculații, Nintendo a anunțat o versiune portabilă a îndrăgite console Nintendo Switch. În teorie, puteai lua cu tine originalul Switch, dar Switch Lite se apropie mai mult de rețeta unui PSP.

Când vine vorba de gaming în deplasare, cei mai mulți optează pentru jocurile de pe smartphone sau, eventual, tabletă. Până și Sony a renunțat la producția de PS Vita pentru că nu mai este evident că ar exista un public pentru dispozitive handheld. Nintendo este însă de altă părere și tocmai a anunțat Nintendo Switch Lite.

Noua consolă a japonezilor gravitează în jurul aceluiași hardware pe care îl găsești în Nintendo Switch și, implicit, oferă acces la aceeași librărie de jocuri. Pe de altă parte, este însă un pic mai mică decât originalul și un semnificativ mai ieftină. Diferența este de aproximativ 100 de dolari sau 100 de euro, în funcție de zona în care te afli pe mapamond.

Nintendo-Switch-Lite-Header-01Nintendo Switch Lite este construit în jurul unui panou HD cu diagonala de 5,5 inci. Este disponibil pentru achiziție în trei culori atractive, galben, gri și turcoaz. Vor exista și niște ediții limitate ale produsului cu finisaje ”Pokemon Sword” și ”Pokemon Shield”, deși nu ne putem da seama ce înseamnă asta exact.

Conform declarațiilor oficiale, acest produs a fost lansat ca răspuns la feedbackul din partea utilizatorilor de Switch, care foloseau foarte mult consola în deplasare. Din acest motiv, s-a optat pentru un pachet mai compact și mai portabil. Are doar 277 de grame comparativ cu cele 400 de grame ale consolei originale.

În ceea ce privește construcția, Nintendo Switch Lite nu mai are pe laterale controlere detașabile, ci este dintr-o bucată. Tastele direcționale de pe Joy-con-ul care vine la pachet cu Switch a fost înlocuit de această dată cu un D-pad. Datorită unei arhitecturi mai eficiente a chipsetului de la interior, Nintendo promite că ar trebui să ai o autonomie mai mare în deplasare pe această consolă handeld, decât pe Switch. În cazul unei sesiuni de gaming în The Legend of Zelda: Breath of the Wild, diferența este de aproximativ o oră.

nintendo-switch-liteNintendo Switch Lite va ajunge în magazine începând cu 20 septembrie la un preț de 200 de dolari, odată cu noul joc The Legend of Zelda: Link`s Awakening. Versiunile limitate ale consolei cu brandingul Pokemon se vor comercializa începând cu 8 noiembrie.

Dacă nu era evident până acum, Switch Lite nu se poate conecta la TV, sub nicio formă, fără vreun accesoriu adițional. În cazul în care îți dorești jocuri Nintendo pe TV, ai nevoie în continuare de clasicul Switch.

Citește și: