Compania mamă a Pro TV, cumpărată din nou: cât costă și cine va plăti suma fabuloasă

Compania mamă a Pro TV, cumpărată din nou: cât costă și cine va plăti suma fabuloasă

Central European Media Enterprises sau CME este compania care deține postul de televiziune Pro TV. Compania va fi cumpărată în viitorul apropiat de PPF, un grup deținut de miliardarul ceh Petr Kellner.

Unul dintre cele mai importante posturi de televiziune din România va deveni parte a diviziei de divertisment din PPF. Informația este oficială, iar valoarea tranzacției este estimată la 2,1 miliarde de dolari.

Potrivit anunțului, tranzacția a primit aprobarea AT&T, cel mai mare acționar al CME după fuziunea cu Time Warner, vânzarea urmând să fie finalizată la mijlocul anului viitor, după ce va primi toate aprobările necesare.

Petr Kellner, acționarul principal al PPF, a insistat pe faptul că achiziția companiei mamă a Pro TV nu se va reflecta în schimbări semnificative în operațiunile gigantului media. Argumentul investiției pare să fie sinergia dintre activitățile media și cele telecom, segmente foarte importante pentru PPF, în mai multe țări. Mai multe detalii despre ceea ce se va întâmpla cu Pro TV se găsesc în comunicatul oficial al PPF publicat pe site-ul european al companiei. 

„Achiziția CME, cu activele media ale acesteia în cinci țări europene, vor completa și vor întări în continuare operațiunile noastre de telecomunicații din Europa Centrală și de Est. Vrem să folosim sinergiile naturale între producția de conținut și distribuția acestuia, cu obiectivul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicații și media. CME este o organizație sănătoasă și bine condusă și nu intenționăm să efectuăm schimbări semnificative la nivelul operațiunilor sale”, se arată în comunicat.

Ca referință, interesele PPF în domeniul telecom, în regiune, țin în prezent de participațiile în rețeaua națională CETIN Cehia, în O2 Cehia și în Telenor (Ungaria, Bulgaria, Muntenegru și Serbia).

În ceea ce-l privește pe Petr Kellner, personajul principal din spatele grupului PPF, el este considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia și din țările foste comuniste care au aderat la UE. Bloomberg îl plasează pe locul 111 în rândul celor mai mari 500 de miliardari ai lumii, cu o avere estimată la 12,5 miliarde de dolari și cu o valoare estimată pentru grupul său PPF de 51,6 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: