Compania care bagă un procesor de PC într-un laptop

Compania care bagă un procesor de PC într-un laptop

Diferențele dintre desktop-uri și laptopuri devin din ce în ce mai mici pe măsură ce producătorii depășesc limitările tehnice.

Desktop-urile au fost tot timpul mai performante decât laptopurile datorită faptului că procesoarele sau plăcile video puteau funcționa la o frecvență mai mare, aveau de unde să tragă mai multă energie și erau răcite mai eficient. Laptopurile sunt încă în urmă la acest capitol, dar distanța se micșorează. Cei de la MSI au reușit să „înghesuie” un procesor de desktop Intel Core i9 într-o carcasă de laptop. Și îi mai poți face și un overclock.

Reprezentanții companiei au declarat că atunci când achiziționezi un laptop MSI GT76 Titan poți opta pentru un procesor de desktop i9, cel mai probabil din seria K, cu opt nuclee și 16 fire de execuție și care ar putea, teoretic cel puțin, să atingă o frecvență maximă de 5 GHz, asta dacă sistemul de răcire va permite asta.

Asta va face ca MSI GT76 Titan să intre în aceeași categorie cu laptopul Alienwaare Area 51M, ce vine cu un procesor de desktop Intel Core i9-9900K. Noi am testat sistemul celor de la Alienware și ne-a cam plăcut ce am văzut. Citește review-ul aici.

Apare o nouă categorie de produs: desktopul de gaming portabil

Pentru ca acel procesor să atingă frecvențe mari, MSI a pus un sistem de răcire format din patru ventilatoare și 11 heatpipes. Sună ca și cum laptopul ar avea o răcire competentă și probabil că procesorul overcloacked va fi stabil, dar la o temperatură mare, undeva pe la 90 de grade celsius.

Pentru ca laptopul să fie o bestie în jocuri video, GT76 vine echipat cu RTX 2080, dar nu există o versiune și cu RTX 2080 Ti, din păcate.

Laptopul va fi dezvăluit oficial în curând, dar asta nu înseamnă că nu a luat și premii deja. MSI GT76 a primit premiul Golden Best Choice Award la Computex 2019. Nu știm încă cu cât se va vinde (probabil pe foarte mulți bani) și nici când va fi disponibil.

Compania a mai anunțat și un laptop MSI GE65 Raider, un upgrade față de vechiul GE63 Raider. Acesta va avea procesoare Intel Core i9, generația nouă, plăci grafice Nvidia RTX, suport pentru Wi-Fi 6 și un display cu o rată de refresh de 240 Hz.

Citește și:
Sursa: Engadget