Cifrele Dacia care confirmă că Duster este un real succes

Cifrele Dacia care confirmă că Duster este un real succes

Duster este un model de succes al constructorului autohton Dacia. Iar cifrele făcute publice spun totul.

Duster este, în prezent, cel mai de succes model al mărcii de la Mioveni. SUV-ul se vinde bine atât pe piețele din Europa, cât și în afara continentului. Recent, modelul Duster era recomandat de publicația Autoexpress drept una dintre cele mai bune mașini 4×4.

E în top 10, alături de modele de la branduri mult mai puternice. Practic, mașina românească era depășită doar de Skoda Karoq și Volvo XC40. Un mare plus al modelului românesc îl reprezintă prețul. Calitate decentă la un preț extrem de accesibil. „Dacia Duster nu doar că e unul dintre cele mai ieftine SUV-uri disponibile acum, dar este și una dintre cele mai ieftine mașini pe care le poți cumpăra”, nota publicația britanică.

Dacia are motive să deschidă șampania pe final de an. La sfârșitul lunii trecute, în uzina de la Mioveni a fost fabricat Dusterul din generația nouă cu numărul 500.000.

Duster cu nr 500000

Duster, la jumătate de milion de unități

Modelul Duster a ajuns deja la a doua generație și a tot suferit mici update-uri și îmbunătățiri. Iar pentru Dacia și Renault s-a dovedit a fi un pariu câștigător.

Modelul a ajuns deja la a doua generație, lansată în urmă cu doi ani. De atunci și până acum, s-au vândut deja jumătate de milion de unități. Practic, livrările au început la sfârșit de 2017, început de 2018. În nici doi ani de zile, așadar, a fost atinsă această cifră.

Dacia a anunțat și cine este șoferul care conduce modelul Duster cu numărul 500.000. E vorba de un client din Franța, care are o  versiune 4×4, Prestige, dotată cu motor 1.3 TCE 150 CP, de culoare rouge fusion. Potrivit Dacia, la Uzina Vehicule din Mioveni se produc zilnic 1.400 de mașini, din care 1.050 sunt Duster.

În total, de la apariția primei generații de Duster și până acum s-au vândut 1,7 milioane de exemplare din această gamă. Principalele piețe europene, în afară de Românie, sunt Franța, Italia și Spania.

„Succesul, în orice domeniu, se bazează pe oameni competenți, serioși și responsabili. Așa este și la Dacia. Duster este un model emblematic din gama Dacia produsă la Mioveni la care contribuie toate echipele Groupe Renault România cărora le mulțumesc. Trebuie să continuăm să fim solidari, responsabili și riguroși pentru a ne menține competitivi. Să fabricăm vehicule atractive, de calitate, competitive și apreciate de clienții noștri. Pentru viitorul pe care îl construim astăzi, în una dintre cele mai importante uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi”
Miguel Oliver-Boquera, director executiv Uzina Dacia

În peste 50 de ani de activitate, uzina Dacia din România a produs peste 6,8 milioane de vehicule, din opt modele diferite: de la Dacia 1100 și până la modelul Duster. Un vehicul iese de pe banda de montaj, în prezent, la fiecare 54 de secunde.

Citește și: