Cel mai mare yacht din lume a fost construit în România. Cine a plătit pentru el?

Cel mai mare yacht din lume a fost construit în România. Cine a plătit pentru el?
Sursa foto: Screenshot REV Ocean / YouTube

Cel mai mare yacht din lume are o lungime de 183 de metri și se numește REV Ocean. Nu e chiar visul nebun al vreunui miliardar pentru a da petreceri pe el. E visul unui miliardar, dar scopul e ceva mai nobil de beții și călătorii.

Ambarcațiunea Research Expedition Vessel (REV Ocean) a fost lansată la apă în portul din Tulcea, unde a și fost construită de compania VARD.

REV Ocean e un yacht cu patru motoare diesel și e capabil să atingă o viteză maximă de 17,8 noduri (aprox. 32 km/h). Totodată, are o autonomie de peste 39.000 de kilometri la o viteză medie de 11 noduri (aprox. 20 km/h). Cu autonomia asta poate acoperi aproape 98% din Pământ.

De ce există acest yacht?

REV Ocean a pornit din Tulcea spre Brattvag, Norvegia. Acolo va sta în următoarele opt luni, cât timp vor fi aduse ultimele finisaje și va fi echipat cu toate echipamentele necesare proiectului. Dar nu de acolo va porni oficial în călătoria. Germania va fi destinația de lansare, iar asta se va întâmpla în primele trei luni din 2021.

Cel mai mare yacht din lume e, de fapt, un proiect a fost finanțat de un miliardar din Norvegia și va costa 350 de milioane de dolari. Poate găzdui 60 de oameni de știință și o echipă de 30 de marinari. Da, va fi folosit pentru experimente și cercetare, nu va fi doar pentru croaziere în jurul lumii.

Misiunea fundației REV Ocean, așa cum și-a făcut-o publică, este să descopere soluții pentru problemele cu care oceanul se confruntă. „Cred că, prin fundația noastră REV Ocean, și cu viitoarea noastră super-navă de cercetare, o să avem un impact semnificativ asupra științei oceanului, datorită abilității noastre de a ajunge și de a opera în zone neexplorate cum trebuie până acum”, a declarat Alex Rogers, biolog britanic și director științific al fundației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: