Ce aduce nou tehnologia USB4 și când o vei putea folosi

Ce aduce nou tehnologia USB4 și când o vei putea folosi

Cea mai nouă versiune a standardului USB este gata și tot ce ai de făcut e să aștepți apariția unor dispozitive care să permită USB4.

Standardul a fost anunțat încă din martie. Acum, compania care se ocupă de dezvoltarea tehnologiei spune că USB4 este gata și oferă acum detalii despre ce poate aceasta să facă mai bine.

Printre cele mai impresionante calități ale USB4 se numără viteza de transfer de date pe care acesta o are. Astfel, cu ajutorul celei mai noi versiuni ale standardului, vei putea muta fișiere cu viteze de până la 40 Gbps pe secundă. Viteza este una impresionantă, mai ales dacă iei în considerare că este dublă față de viteza de transfer pe care versiunea anterioară, USB 3.2, o poate avea. În acest caz, este de doar 20 Gbps.

În comparație, noul standard ar putea fi de 3.000 de ori mai rapid decât primul USB.

Tehnologia USB devine mai inteligentă odată cu USB4. Poți folosi un singur cablu pentru a transfera energie, date, dar și semnal video în același timp. În cazul în care vrei să faci mai multe lucruri în același timp, standardul va aloca o anumită lățime de bandă pentru fiecare. Astfel, dacă monitorul tău folosește 8 Gbps pentru transmiterea video, restul de 32 Gbps ar putea fi folosiți în alte scopuri.

Noua specificație va continua să folosească tot cablurile Type C. De asemenea, va fi compatibil și cu Thunderbolt 3.

Când vei putea folosi USB4

Partea proastă proastă e că, cel mai probabil, nu vom putea folosi tehnologia prea curând. Datorită specificațiilor sale drastic îmbunătățite, va fi ceva mai dificil de adus pe piață.

Nu există o dată oficială de lansare. Totuși, Brad Saunders, CEO-ul USB Promoter Group, spune că ciclul tipic de dezvoltare a noilor produse este undeva între 12 și 18 luni. De asemenea, nu ar trebui să ne așteptăm nici la dispozitive care să permită USB4 înainte de asta.

Citește și:
Sursa: Techcrunch
Etichete: