Cazul Pro România | De ce e Ponta surprins că trădătorii trădează?

Cazul Pro România | De ce e Ponta surprins că trădătorii trădează?

E agitație mare în interiorul Pro România, formațiunea lui Victor Ponta apărută de nicăieri. Sunt pe acolo niște trădări, iar fostul premier se declară uimit. Poate a uitat cu cine și-a format acest partid. De ce are alte așteptări?

Votul de încredere dat de Parlament Guvernului Orban a scos la iveală și frustrările din interiorul formațiunii conduse de Victor Ponta. Echipa de guvernare a PNL a trecut, de fapt, și cu votul unor aleși de la Pro România, care au ignorat ordinul de partid.

Victor Ponta spusese clar că niciun reprezentant al partidului său nu va vota Executivul Orban. Se trasase o direcție clară în această zonă. Altfel au stat lucrurile în Parlament. Iar Victor Ponta, fostul premier ce-și dorește reafirmarea pe scena politică, a fost lăsat cu ochii în soare.

Și nu de parlamentari necunoscuți. De cei din prima linie.

Victor Ponta, trădat de apropiați

Înainte de votul din Parlament, primul care a ieșit la rampă a fost Mihai Tudose. Cel pe care Ponta l-a racolat din aripa anti-Dragnea din PSD și pe care l-a făcut europarlamentar. Au fost zvonuri cum că acesta se opune ordinelor date de la partid, care spuneau clar că niciun parlamentar Pro România nu votează Guvernul.

Ulterior,Tudose a încercat să calmeze spiritele și să spună că nu s-a înțeles cu Orban sub nicio privință și n-are de gând să voteze noul Guvern.

N-a făcut-o. Dar au făcut alți colegi din partid. Opt la număr: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Emilia Meiroșu, Mircea Banias, Georgian Pop, Damian Florea, Liviu Ioan Balint și Mihai Niță. Toți au girat noua echipă guvernamentală instalată la Palatul Victoria.

Ponta a ieșit să amenințe cu excluderi. Și a fost pus la punct de același Mihai Tudose, cel care pare că a condus lucrurile din umbră.

Au fost niște discuții legate de statutul partidului, un regulament intern care nu ar permite excluderile din partid. Culmea, acest lucru ar fi fost cerut chiar de Victor Ponta și iată că s-a întors împotriva lui. Ponta a fost nevoit să accepte că nu prea poate face nimic, dar a plusat:

”Mihai Tudose nu pleacă ca să nu piardă mandatul și banii de la Parlamentul European”, a fost replica fostului lider al PSD.

Iar Mihai Tudose a reacționat imediat și a făcut trimitere la soția lui Victor Ponta.

”O nouă minciună/ petardă.. marca Vv Ponta… Cică nu plec din PRO România fiindcă astfel ,,mi-aș pierde mandatul și banii de europarlamentar”… Acum câteva ore declara că plec la alt partid… O scurtă întrebare: câți bani a pierdut doamna Ponta când a plecat de la PSD la PRO (europarlamentar fiind)? Și cum de nu și-a pierdut mandatul? Sau toți ceilalți europarlamentari care au ,,migrat” în timpul mandatului…. Repet Victor: nu mai judeca pe toată lumea după chipul și asemănarea ta! Nu pentru toți e vorba numai despre funcții și bani… Rămân la PRO. Pleacă tu!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

De fapt, Tudose face referire la Tratatul privind Uniunea Europeană, care spune că europarlamentarii nu își pierd funcția sau beneficiile financiare în cazul demisiei diin partidul pe listele căruia au fost aleși.

Trădătorii vor trăda

Ce uită Victor Ponta în toată această schemă e faptul că cei care l-au trădat sunt cei care au trădat și în trecut, atunci când au fost racolați și li s-a promis marea cu sarea.
Aruncă o privire pe echipa aleasă de Victor Ponta și o să vezi numai politiceni care au trădat PSD și s-au alăturat Pro România. Au făcut-o în trecut. De ce n-ar face-o încă o dată?

Victor Ponta n-ar trebui să fie uimit. Pentru că și-a ales o echipă de trădători. Și acum culege trădare.

E valabil pentru întreaga scenă politică din România. Nimeni n-ar trebui să fie uimit.

Citește și: