Camera care poate citi un număr de înmatriculare de la 1 km distanță

Camera care poate citi un număr de înmatriculare de la 1 km distanță

Fujifim intră în domeniul camerelor de securitate și are în portofoliu o cameră ce poate citi un număr de înmatriculare de la un kilometru distanță.

Fujifilm SX800 este o cameră ce are un zoom optic de 40x și este destinată supravegherii granițelor internaționale, dar și spațiilor comerciale mari. SX800 are un obiectiv cu o distanță focală, echivalentă 35mm, de la 20mm până la 800mm și un zoom suplimentar de 1.25x. Așadar, camera acoperă o distanță echivalentă a 1000 mm, ceea ce este suficient cât să poată citi un număr de înmatriculare de la un kilometru distanță.

Sigur, nu este cel mai mare zoom pe care l-am văzut pe o cameră. Nikon P1000 are un zoom de 125x, echivalentul a 3000 mm, dar diferența aici este făcută de mai multe elemente ce asigură că imaginile sunt utilizabile la un asemenea zoom. În primul rând, Fujifilm SX800 are un autofocus rapid (până la 0,3 secunde), stabilizare optică și un procesor de imagine ce poate reduce efectul ceței din imagine. Camera suportă și un ISO de până la 819.200 pentru filmările nocturne.

Camera Fujifilm care-ți vede orice mișcare

Cei de la Fujifilm se laudă cu abilitățile camerei și demonstrează cum camera poate face zoom pe un semn ținut în mână de cineva, aflat la o distanță de 2,2 kilometri, iar într-un alt video vedem cum face zoom pe numărul de înmatriculare al unei mașini, aflate la un kilometru distanță.

Camera va fi disponibilă din 26 iulie, însă prețul nu a fost dezvăluit încă. Camera ar putea fi utilă în porturi, pe autostrăzi, zone forestiere etc. Din punct de vedere al costului, o astfel de cameră ar putea acoperi o zonă mai mare și astfel ai achiziționa mai puține camere pentru a supraveghea o zonă.

Totodată, o astfel de cameră te face să fii mai precaut. Chiar dacă tu nu vezi o cameră de luat vederi în zonă, asta nu înseamnă că nu vei putea fi urmărit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge
Etichete: