Țara care își va antrena soldații ca-n simulatoarele din X-Men

Armata americană va fi antrenată în simulatoare VR, ca să fie evitate riscurile și costurile inutile. Soldații americani se vor antrena precum X-Men, dar rămâne de văzut dacă vor fi la fel de buni ca ei.

Cine investește cel mai mult în dezvoltarea militară, în afară de Rusia și de Coreea de Nord? Guvernul american, evident. Și, cum trăim în epoca avântului tehnologic, domeniul militar nu poate fi evitat, mai ales într-un context extern destul de incert.

Americanii vor investi masiv în crearea unui simulator VR pentru antrenarea soldaților din infanterie. Dacă simulatoarele de zbor pentru piloți nu mai sunt o noutate, și soldații care au misiuni la sol trebuie să beneficieze de antrenamente asemănătoare.

Simulatorul se numește Mediul Sintetic de Antrenament și oferă soldaților infanteriști posibilitatea de a se antrena de zeci sau chiar sute de ori înainte de a porni în misiunile reale.

Cum funcționează simulatorul care antrenează armata americană

Acest mediu sintetic de antrenament se bazează pe o rețea cloud și utilizează cele mai noi tehnologii VR. Da, nu e chiar atât de complex ca simulatorul de antrenament din X-Men, dar se apropie.

Gândește-te că timp de sute de ani, soldații au fost trimiși, pe jos, în misiuni pe terenuri necunoscute și numeroase bătălii au fost pierdute din cauza inadaptării sau necunoașterii acestor terenuri.

Ai fi tentat să spui că un simulator nu se compară cu experiența de pe front și așa este, dar merită măcar să știi ce te așteaptă. De multe ori, soldatul are un inamic în plus: natura. Acest mediu virtual ar trebui să-i familiarizeze pe soldați cu restul climatelor și regliefului unde vor avea loc misiunile.

Mediul Sintetic de Antrenament (abreviat STE în limba engleză) este un sistem complex care include informații detaliate despre mediile de pe întreaga planetă. Prin urmare, indiferent unde se va desfășura misiunea, soldații ar trebui să fie pregătiți.

Cu toate că nu este conceput pentru a înlocui antrenamentele în lumea reală, STE va fi disponibil oriunde și oricând este nevoie de el pentru a le oferi soldaților o pregătire în plus. Avantajul este că pot simulate aproape toate cazurile de misiuni, inclusiv confruntări armate, atacuri surpriză și nu numai.

Citește și: