Aplicația Google care te ajută să auzi mai bine filmele și serialele Netflix

Aplicația Google care te ajută să auzi mai bine filmele și serialele Netflix
Sursa foto: Rawpixel

Google are o aplicație care vrea să te ajute să auzi mai bine serialele și filmele Netflix pe care le vezi în metrou sau autobuz.

Sunt milioane de oameni în lume au probleme cu auzul, dar tehnologia modernă face posibilă rezolvarea (chiar și parțială) a acestor probleme. Google are o aplicație, de care probabil nu știai, numită Sound Amplifier și este menită să amplifice sunetul pentru ca cei cu probleme să audă bine în situații în care le-ar fi greu.

Aplicația folosește microfonul telefonului sau microfonul căștilor pentru a analiza sunetul din jur și astfel să reducă zgomotul inutil și să crească volumul vocilor. Gândește-te cum ar fi să auzi ce se vorbește la un TV amplasat într-un restaurant zgomotos.

Aplicația care te ajută să auzi mai bine ce zic personajele din Casa del Papel

Aplicația are și o metodă vizuală prin care te informează când detectează zgomotul din jur și-ți permite să optimizezi puterea și finețea îmbunătățirii aduse vocilor, în timp ce reduci zgomotul de fundal. E similar cu modul în care funcționează căștile de noise cancelling.

Sigur, aplicația este destinată persoanelor cu probleme de auz, dar o poate folosi oricine. În metrou sau în autobuz zgomotul de fundal poate fi atât de mare, încât să nu poți auzi ce spun personajele din filmul pe care-l vezi pe telefon. Instalezi aplicația din Google Play Store apoi umbli la setări și ești gata să auzi mai bine serialele Netflix.

Singurul inconvenient este că aplicația funcționează doar cu căști cu fir (fie prin mufă 3.5 mm, fie prin UBS C). Deci fără căști wireless. Poate în viitor, Google lucrează la asta și Sound Amplifier ar putea fi folosit și cu o conexiune bluetooth.

În cele din urmă, aplicația este una utilă pentru cei cu probleme de auz, dar și pentru cei care vor să audă mai clar ce spun personajele din film sau serial Netflix, fără să fie nevoiți să crească volumul, în situații în care zgomotul de fundal este mare.

Citește și:
Sursa: The Next Web