Aplicația prin care părinți și copii din România pot ține legătura mai ușor

Aplicația prin care părinți și copii din România pot ține legătura mai ușor

Storytime e o aplicație interactivă dezvoltată ca să-i ajute pe copiii și părinții care trăiesc la ceva distanță unii de alții. Așa cum îi spune numele, aplicația se bazează pe beneficiile poveștilor citite de părinți copiilor, care pot conduce la evoluţia emoţională, academică și creativă a copiilor.

Prin aplicația interactivă Storytime, orice părinte poate deveni povestitorul preferat al copilului, de la distanță. Astfel, aplicația vine în primul rând ca o soluție de comunicare, interacțiune și de îmbunătățire a relației părinților plecați să lucreze în afara țării și copiii acestora, rămași acasă.

Storytime este în egală măsură o soluție pentru toți aceia pe care distanța, locul de muncă, sau un program de lucru supraîncărcat îi obligă să fie departe de copiii sau de nepoții lor. Aplicația poate readuce readuce atmosfera familială și emoția acestor momente importante în relația dintre cei doi.

Printr-un video call efectuat din aplicație, părintele îi citește copilului povești reinterpretate și ilustrate și, cu ajutorul filtrelor și modulatoarelor de voce, părintele-narator se transformă în unul sau mai multe personaje din povestea respectivă.

Storytime este o aplicație bilingvă, română și engleză, și este disponibilă gratuit în App Store și Google Play în țări precum Italia, Spania, Franța, Germania, Anglia și România. În prezent, poveștile care pot fi accesate din aplicație sunt Scufița Roșie, Cei trei purceluși și Ursul păcălit de vulpe. Urmează ca lista poveștilor să fie completată cu alte titluri apreciate de copii, dar și de părinți.

Dincolo de interactivitatea aplicației, merită reținut că cititul este o modalitate bună de a-l învăța pe copil cuvinte noi, dar și pentru a-i stimula imaginația. Mai mult, prin astfel de aplicații, cititul și imaginația sunt stimulate digital și nu mai țin cont de distanțe.

Citește și: