05 iul. 2019 | 10:32

Antena 3 nu scapă de „m*ie PSD”: cum s-a bâlbâit CNA cu sancțiunea

ACTUALITATE
Antena 3 nu scapă de „m*ie PSD”: cum s-a bâlbâit CNA cu sancțiunea
Screenshot dintr-o emisiune Antena 3 în timp ce Liviu Dragnea încerca să transmită un mesaj ironico-obscen către Klaus Iohannis cu referire la „m*ie PSD”.

În vremea în care sloganul „m*ie PSD” era la modă, Antena 3 n-a ratat subiectul. Dar a spus că l-a folosit în alt sens decât cel popular acceptat. Iar CNA a zis că e în regulă și a lăsat lucrurile așa. Doar că acum a revenit asupra deciziei și, până la urmă, va sancționa treaba asta. Dar cum?

În primă fază, Antena 3 a scăpat fără sancțiune pentru „m*ie PSD”. Expresia a fost folosită de invitații postului, iar emisiunea a fost difuzată în prime time. De cealaltă parte, Realitatea TV a fost sancționată cu amendă de 5.000 de lei, în ianuarie, fix pentru aceeași expresie. De unde a apărut și vorba că CNA a dat liber la „m*ie PSD” pe TV.

Problema analizată de CNA în cazul Antena 3 a apărut în urma unei discuții între Mugur Ciuvică și Dragoș Pâslaru (USR): „[…] dar ăia, publicul dumneavoastră care țipau plăcuța suedeză, se refereau la UE? Sau se refereau la «m*ie PSD»? Că așa scria acolo, că este o opinie politică legitimă, așa a zis Iohannis”.

Mai apoi, Șerban Nicolae, senator PSD, a recurs la aceeași expresie în alt context: „[…] poate unii cred că acum e un îndemn la unitate, la frăție, la solidaritate, cu «ciuma roșie», cu «m*ie PSD», cu «la pușcărie»”.

La acel moment, CNA a decis ca în cazul Antena 3 să fie reluat votul în ședință următoare. Iar acest lucru chiar s-a întâmplat.

Ce se întâmplă cu Antena 3, conform CNA

În primă fază, pentru sancționarea Antena 3, au votat Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu. În ședința din 4 iulie, au fost mai multe voturi pentru. Astfel, au fost șase voturi pentru propunerea de somare a televiziunii Antena 3.

Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu și-au menținut votul, iar în plus au votat Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat și Nicolaie Bălașa.

„Este pentru prima dată când renunț la ce susțin. Foarte greu mă răzgândesc, dar de data aceasta m-am răzgândit”, a spus Monica Gubernat, unul dintre membrii care și-au schimbat votul față de ședința din 1 iulie, conform Paginademedia.

În ceea ce privește legislația, fie că e Antena 3, fie că e altă televiziune, sună așa: „ART. 18 (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele