Anne Frank, celebrată de Google, ca să înțelegi mai bine Holocaustul

Anne Frank, celebrată de Google, ca să înțelegi mai bine Holocaustul

Anne Frank este una dintre cele mai emblematice figuri ale Holocaustului, prin prisma jurnalului pe care la scris cât a stat ascunsă în podul unei case din Amsterdam. Acum, viața ei a ajuns să fie celebrată de Google.

Dacă vrei să înțelegi mai bine evenimentele din preajma Holocaustului și setul de circumstanțe premergător eradicării unui număr de câteva milioane de evrei, Google îți oferă de mult timp o sumedenie de informații pe marginea acestui subiect. Pentru celebrarea a 90 de ani de la nașterea lui Anne Frank, oficialii gigantului din Mountain View au decis să facă un gest pentru celebrarea tinerei scriitoare.

Dacă trăia, ar fi împlinit 90 de ani pe 12 iunie 2019. Cei de la Google au vrut să atragă atenția asupra acestui moment printr-o expoziție digitală, o componentă nouă a proiectului Google Arts & Culture. Un anunț detaliat pe marginea acestui subiect a fost postat pe blogul oficial al Google.

În loc să atragă atenția asupra modului în care și-a petrecut ultima parte din viață, Google te duce însă pe Merwedeplein 37-2 din Amsterdam. Aceea esta casa în care Anne Frank și-a trăit cei mai frumoși ani ai copilărie. Întregul spațiu este imortalizat în 360 de grade și poate fi accesat în format Street View la această adresă. Stilul specificic anilor 30 se regăsește în continuare între pereții camerelor. La ora actuală, locația nu este disponibilă pentru publicul larg, ci funcționează ca o casă temporară și spațiu de lucru pentru scriitori refugiați. Din acest motiv, posibilitatea de a vedea acel spațiu cu online este cu atât mai importantă.

Pentru materializarea acestui proiect, Google a colaborat cu fundația non-profit Anne Frank House. Datorită acelei fundații, a ajuns online și singurul clip video în care o putem vedea pe Anne din întâmplare. Imaginile au fost capturate la o nuntă, iar tânara scriitoare privea entuziasmată către tinerii însurăței.