Opțiunea enervantă de pe Android Q care te va proteja mai bine de viruși

Opțiunea enervantă de pe Android Q care te va proteja mai bine de viruși

Android nu are o reputație tocmai bună când vine vorba de cantitatea de malware care afectează dispozitivele. Android Q încearcă să rezolve din problemă.

E adevărat, Google încearcă să îndepărteze aplicațiile malițioase care pot apărea pe sistemul de operare Android, dar nu o face decât pentru cele din Play Store.

Pe Android, utilizatorii pot instala aplicații și din surse neverificate. Deși Google îi avertizează pe aceștia să nu folosească alte surse decât cele oficiale, Android Q pare să ducă totul la un alt nivel. Sistemul pe care îl va folosi ar putea enerva suficient de tare utilizatorii încât să-i facă să renunțe cu totul la ideea de a instala o aplicație dintr-o sursă nesigură.

Google are deja un sistem prin care încearcă să prevină asta. A încercat de-a lungul timpului să facă mai incomodă instalarea aplicațiilor nesigure pentru utilizator. Trebuie de fiecare dată să autorizeze fiecare sursă de unde descarcă o aplicație, și nu pune la dispoziție un switch universal.

Pe de altă parte, Google a făcut apoi acel switch mai accesibil. În loc să intri în Setări, Android duce utilizatorul direct la setările necesare pentru a permite instalarea aplicației.

Android Q va veni cu o schimbare mică, dar semnificativă

În versiunile mai vechi de Android, schimbarea setării respective rămâne la fel. Totuși, pentru noul Android Q, va fi diferit. Vei fi nevoit să dai permisiunea de fiecare dată, pentru fiecare aplicație pe care vrei să o descarci.

Te-ar putea deranja suficient de tare încât să zici pas la aplicațiile care vin din surse neverificate. Pentru mulți ar putea reprezenta chiar un moment în plus de gândire înainte de instalarea unei aplicații care s-ar putea dovedi a fi una malițioasă.

Android Q va fi gata pentru instalarea pe dispozitive în august 2019. Totuși, unele caracteristici vor fi anunțate pe 7 mai, la conferința Google IO 2019.

Citește și:
Sursa: Slashgear