Cardul pe care o să-ți poți scana amprenta a devenit realitate

Cardul pe care o să-ți poți scana amprenta a devenit realitate

Noua tehnologie testată de britanici ar putea schimba radical modul în care ne folosim cardul. Ar putea însemna chiar sfârșitul codului PIN.

Banca britanică NatWest testează o nouă tehnologie de plată, un card cu scanner de amprentă încorporat. Acest nou sistem va permite utilizatorilor să folosească amprenta atunci când efectuează plăți cu cardul, în locul codului PIN. Cercetarea va începe în luna aprilie și va include 200 de clienți ai băncii.

Plățile contactless sunt foarte populare. Totuși, acestea vin și cu anumite limite. În Marea Britanie, în cazul plăților cu o valoare mai mare de 30 de lire, utilizatorii trebuie să introducă PIN-ul. În România, limita este de 100 de lei. Astfel, aceste limite nu se vor aplica în cazul plăților contactless, odată ce tehnologia care folosește senzorii de amprentă va fi implementată.

Astfel, asemenea plăților contactless, cardul nu va trebui introdus în POS. Singura verificare a identității se va face prin așezarea degetului pe senzorii de amprentă, încorporați direct pe suprafața cardului.

Amprenta digitală este stocată direct pe card, ceea ce înseamnă că actorii rău-intenționați nu vor putea fura aceste informații din baza de date centrală a băncii. E adevărat, sistemul nu este în totalitate sigur: un hacker suficient de determinat poate găsi o modalitate să-ți fure amprenta. Totuși, este mult mai sigur decât un cod PIN, care poate fi foarte ușor observat de cei din spatele tău la coada de la bancomat sau magazin.

Mai multe încercări de implementare a tehnologiei în cazul cardurilor tradiționale ale băncilor au eșuat în trecut. Tehnologia este folosită deja în cazul plăților cu telefonul mobil.

NatWest lucrează la acest proiect alături de Gemalto, o companie care se ocupă de securitate digitală.

„Folosirea amprentei în locul unui PIN pentru a autoriza tranzacții are multe avantaje, mai ales securitate sporită și un confort mai mare. Deținătorii de carduri pot plăti rapid și ușor doar cu o simplă atingere și nu mai trebuie să-și facă griji în legătură cu limitele plăților contactless”, a declarat Howard Berg, directorul Gemalto.

Citește și:
Sursa: The Verge
Etichete: