De ce vezi lumea mai frumoasă atunci când bei alcool

De ce vezi lumea mai frumoasă atunci când bei alcool
20:22 30.03.2019

Probabil ai observat că ți se schimbă comportamentul atunci când bei alcool. Acesta ar putea avea mai multe efecte asupra creierul tău decât ai crede.

Când vine vorba de atracția față de sexul opus, oamenii sunt aparent mai puțin pretențioși după ce beau câte ceva. Un studiu făcut în colaborare de universitățile din St. Andrews și Glasgow au arătat că „bărbații și femeile care au consumat o cantitate moderată de alcool găsesc fețele persoanelor de sex opus cu 25% mai atrăgătoare decât cei care sunt treji”.

Pe de altă parte, asta se aplică și când vine vorba de persoanele de același sex. Bărbați vor găsi alți bărbați mai atrăgători atunci când beau, iar femeile vor vedea alte femei mai frumoase după ce au consumat alcool. Asta indiferent de preferințele sexuale.

Aparent, nu e vorba de niște standarde mai joase atunci când consumi alcool. Deși sunt necesare mai multe studii, teoria cea mai plauzibilă are legătură cu simetria bilaterală.  Imaginează-ți un corp uman ar fi tăiat pe verticală pe centru. Pare că oamenii găsesc alți oameni cu atât mai atrăgători cu cât o jumătate este mai similară cu cealaltă.

Descoperirile studiului legate de alcool

Alcoolul îți deteriorează așadar abilitatea de a percepe asimetria. Deci acesta pare a fi motivul pentru care oamenii îți par mai atrăgători după ce ai băut puțin.

Participanți treji ai studiului au fost mai atrași de fețele simetrice și au fost mai capabili să le semnaleze. Acest lucru a susținut ipoteza cercetării. Pe de altă parte, indivizii care au consumat alcool au fost mai puțini capabili să observe asimetriile.

Studiul a mai arătat și că bărbații s-au dovedit a fi mai buni la detectarea fețelor asimetrice decât femeile.

Teoria funcționează și în sens invers. Cu cât bei mai mult, cu atât te vei vedea mai frumos și pe tine însuți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: