RCS-RDS, într-un scandal cu dare de mită care s-a lăsat cu închisoare

RCS-RDS, într-un scandal cu dare de mită care s-a lăsat cu închisoare
Sursa foto: Dumitru Dragomir, fostul șef LPF, a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul mitei de la RCS-RDS. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ioan Bendei, om de afaceri și administratorul firmei RCS-RDS, a fost condamnat la patru ani de închisoare. În același dosar a fost condamnat și Dumitru Dragomir.

Administratorul RCS-RDS și Dragomir au fost condamnați la câte patru ani de închisoare, cu executare, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din România.

Dragomir este acuzat că a primit peste trei milioane euro mită de la Bendei. În schimb, a acordat drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1 către furnizorul de servicii TV prin cablu.

În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Ioan Bendei a fost condamnat pentru pentru dare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Au fost trimişi în judecată Florin Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL și Alexandru Oprea, la data faptei director general şi preşedinte CA al RCS-RDS. În acest caz au mai fost trimiși în judecată și Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activităţii juridice a RCS-RDS, dar și Serghei Bulgac, la data faptei director general al RCS-RDS.

Procurorii susţin că, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS-RDS. A primit suma de 3,1 milioane euro.

Banii primiţi au fost disimulaţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune. A fost încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms.

„În perioada 2015 – 2016, părţile implicate în încheierea contractului de asociere în participaţiune au acţionat pentru «spălarea» şi «curăţarea» sa de caracterul infracţional, în scopul disimulării originii ilicite a acestuia. Astfel, între RCS-RDS SA, Bodu SRL şi SC Integrasoft SRL au fost încheiate mai multe acte juridice, părţile preocupându-se exclusiv să confere contractului de asociere în participaţiune un caracter licit, în special în privinţa sumei de 3.100.000 euro. Aceste operaţiuni, care s-au derulat până în anul 2016, au condus în final la cumpărarea de către SC RCS-RDS SA a afacerii care a stat la baza contractului de asociere”, a informat DNA.

Detaliile complete ale cazului sunt prezentate de Agerpres.

Etichete: