17 mai 2019 | 12:47

Actorul care va juca rolul lui Batman de acum încolo

Filme & seriale online
Actorul care va juca rolul lui Batman de acum încolo
comicbook.com

Se pare că actorul care îl va interpreta pe eroul deopotrivă distant și iubit Batman va fi Robert Pattinson.

Pattinson este cunoscut pentru rolul lui Edward Cullen din filmele din saga Twilight, lansate între 2008 și 2012. Filmele nu sunt tocmai cunoscute pentru valoarea lor cinematografică sau artistică, motiv pentru care reputația lui Pattinson încă mai este supusă glumelor expirate chiar și la zece ani de la Twilight, în pofida eforturilor lui de a se depărta de imaginea creată acum un deceniu.

Până acum nu era 100% sigur că Pattinson îl va juca pe Batman în „The Batman”. Deadline a subliniat că regizorul Matt Reeves a trebuit să se decidă între el și Nicholas Hoult, dar că balanța înclina mai degrabă în favoarea lui Pattinson. Pe Hoult e posibil să îl fi văzut în serialul „Skins”, în care a interpretat un adolescent isteț, talentat, iubăreț și drogat între 2007 și 2008.

Batman a fost jucat cel mai recent de Ben Affleck. Acesta din urmă a renunțat însă la rol, făcând un anunț oficial pe Twitter la începutul anului 2019, în ianuarie. Cu toate astea, urmează să producă „The Batman”, care ar trebui să apară în 2021, în data de 25 iunie . Regizorul va fi Reeves, omul din spatele sequel-urilor din seria Planet of the Apes, dar și a filmului „Cloverfield”.

Acum că a fost ales, Pattinson va fi al șaptelea actor care aduce la viață personajul Batman pe marile ecrane, înainte de el fiind Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale și Ben Affleck.

Încă nu se știe cum va afecta retragerea lui Affleck universul DC. Pattinson ar juca probabil o versiune mai tânără a lui Batman – dacă chiar va fi așa, va complica puțin posibilele viitoare filme cu Justice League. Oricum ar fi, rămâne de văzut ce alți actori vor fi aleși pentru filmul din 2021.