YouTube îți va servi reclame verticale, că celelalte nu erau suficiente

YouTube îți va servi reclame verticale, că celelalte nu erau suficiente
19:17 14.09.2018

Cei de la YouTube au devenit din ce în ce mai agresivi când vine vorba de servit reclame, iar cea mai recentă actualizare adusă serviciului vizează reclamele verticale.

Petrecem foarte mult timp pe YouTube și, în mod inevitabil, ne confruntăm cu un set stufos de reclame pe parcursul unei zile. La doar câteva săptămâni după ce am aflat că multe dintre ele nu vor mai putea fi ocolite, gigantul american vine la înaintare cu un nou plan de bătaie menit să genereze profit.

Timp de câțiva ani, am făcut numeroase proteste împotriva clipurilor imortalizate pe verticală. Între timp, eforturile s-au dovedit a fi inutile. Instastory și Facebook Stories au pus accent aproape exclusiv pe acest tip de conținut video, iar YouTube îl găzduiește de foarte mult timp.

Ca urmare, adopția reclamelor video verticale pe YouTube reprezenta o evoluție previzibilă a acestui format.

Având în vedere că foarte multe companii au început să-ți strecoare reclame verticale de câteva secunde pe Instastory sau Facebook Stories, ar fi fost ciudat ca acele clipuri promoționale scurte să nu ajungă și pe YouTube. Confirmarea pe marginea acestui subiect a fost făcută pe blogul oficial Google.

Au trecut deja câțiva ani de când YouTube a început să suporte nativ clipuri video verticale pe mobile. În 2018, cei care fac streaming pe web s-au bucurat de același privilegiu.

De acum înainte, în momentul în care redai un clip video vertical pe web, YouTube va ”conștientiza” formatul și va adapta reclamele la noua dimensiune.

Chiar și reclamele tradiționale panoramice în format 16:9 vor trece printr-un zoom pentru a ocupa până la 75% din ecran. Dacă utilizatorul face un tap pe ecran pentru a interacționa cu reclama pe care o vede, aceea va ajunge să ocupe întregul ecran.

Dintr-un punct de vedere, vorbim de un nou produs Google ce va fi monetizat masiv. Rămâne să vedem cât de profitabil va fi pentru companie la următoarele rezultate financiare.

loading...