WhatsApp Business e ce ai nevoie, dacă ești antreprenor

WhatsApp Business e ce ai nevoie, dacă ești antreprenor

Dacă cineva mai avea vreun dubiu în privința profitabilității WhatsApp, acel mit a fost spulberat de curând prin lansarea WhatsApp Business.

Se lucrează de câțiva ani la WhatsApp Business. Lansată inițial în beta în septembrie 2016, aplicația a fost disponibilă inițial doar unui public restrâns. Erai nevoit să te înscrii pe o listă și să speri că cei de la WhatsApp te vor alege pentru a o experimenta. Scopul ei era să faciliteze interacțiunea dintre branduri, magazine și diverse tipuri de instituții cu utilizatorii. Cu alte cuvinte, poate fi folosită pentru ca o firmă să te streseze cu mesaje promoționale, dar sperăm că acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

Aplicația WhatsApp Business a fost lansată oficial și a început procesul de propagare în mai multe teritorii de pe mapamond. Inițial, va fi disponibilă publicului larg din doar cinci țări, urmând ca în câteva săptămâni să fie disponibilă pentru descărcare de către oricine.

WhatsApp Business este promovată ca un instrument gratuit pentru deținătorii de afaceri de dimensiuni reduse. Deținătorii afacerilor vor avea acces la un mecanism eficient și prietenos prin care să țină legătura cu eventualii clienți. În contextul în care sunt peste 1,3 miliarde de persoane pe WhatsApp, acei indivizi vor putea obține mai rapid informații pe marginea diverselor servicii și produse oferite de companii.

La bază, aplicația WhatsApp Business este foarte similară cu cea originală. Diferența constă în faptul că vei putea să creezi un fel de pagină de profil pentru afacerea ta. Astfel, clienții vor vedea mai rapid care este programul, cu ce te ocupi, ce infomrații de contact mai ai și care este adresa la care îți desfășori activitate. În plus, un profil de WhatsApp Business poate avea răspunsuri predeterminate la cele mai comune întrebări, pe lângă forme automat de salut care sunt expediate când cineva încearcă să intre în contact cu tine.

Dacă vrei să încerci să descarci noua aplicație, poți folosi acest link de Google Play. În cazul în care la tine nu funcționează, mai așteaptă câteva zile până când serviciul va fi disponibil și în România.