De ce mașinile Volkswagen sunt mai lente și nu poți schimba asta

De ce mașinile Volkswagen sunt mai lente și nu poți schimba asta

Mașinile Volkswagen pierd din putere după scandalul Diesegate. Nici nu e nevoie de teste pentru a vedea asta. Volkswagen a promis să producă mașini mai lente care nu mai încălca și alte reguli.

Totul se întâmplă din cauza amendei uriașe pe care a luat-o după ce a fentat testele emisiilor de carbon. Pentru a se menține în parametrii legali, Volkswagen va lansa pe piață de acum încolo mașini cu motoare care nu mai poluează precum cele puternice, pe care le-au produs în serie până acum.

Se poate vedea asta la Volkswagen Golf R, cel mai puternic din gama Golf. De la un motor de 306 cai-putere, actualul Golf R, produs după noile standarde și reglementări cu privire la emisiile de dioxid de carbon (WLTP), motorul dezvoltă o putere de “doar” 296 cai-putere. Soluția Volkswagen pentru diminuarea emisiilor de carbon este, după cum se pare, reducerea performanțelor motoarelor.

Dacă tot li s-a cerut să nu mai păcălească sistemele de testare a emisiilor de dioxid de carbon, atunci mai bine reduc și puterea vehiculelor, să fie siguri că nu mai încasează alte suspiciuni și amenzi.

“În contextul noilor omologări, trebuie să ne adaptăm între cantitatea de noxe emise și puterea dezvoltată de motor. De acum încolo, toate mașinile Golf R vor fi echipate cu motoare 300 PS, adică de 296 de cai-putere”, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului german.

Nu este, însă, un caz singular. Golf R este deja al doilea model care a suferit o scădere a puterii din cauza necesității adaptării la regulamentele WLTP.

Și Seat a confirmat în urmă cu puțin timp că a scăzut puterea motorului modelului Leon Cupra 300, din aceeași cauză. De la 300 de cai-putere și apoi 290, a ajuns, în cele din urmă la 286 de cai-putere.

Sigur, aici vorbim de modelele puternice. Câți dintre șoferi au mașini cu motoare de peste 150 de cai-putere. Hai, cel mult 200. Golf R nu este un model de stradă, adică o mașină cu care să te duci zilnic la serviciu sau să-ți duci familia la film sau în vacanță la munte.

Momentan, nu se știe dacă și alte modele Volkswagen vor suferi aceleași schimbări în viitorul apropiat, dar un lucru e cert. În contextul planurilor de a dezvolta proiectul mașinilor electrice, care ia avânt, producătorii auto nu mai riscă să încalce reglementările, mai ales pe piețele din Europa. Cel puțin, așa pare.

Citește și:
Sursa: Auto Express