Românii vor și mașini electrice: cât a vândut BMW în România

Românii vor și mașini electrice: cât a vândut BMW în România

BMW România a publicat câteva statisitici despre unitățile vândute în anul 2017. Datele inclus și preferințele românilor când vine vorba despre această marcă.

Dacă erai curios, da, încă sunt preferate mașinile mari la noi. Românii preferă în continuare SUV-urile când aleg marca bavareză. Cel mai de succes model al mărcii rămâne BMW X5 cu 387 modele livrate. E urmat de X1 cu 346 unităţi. Podiumul este completat de X3 cu 343 de unități. Da, nu e la nivelul Dacia, dar este și prețul mai ridicat.

Cu 2.616 livrări în 2017, a atins a treia performanţă din istoria mărcii în România, cu o scădere uşoară faţă de 2016 (-2,2%, 2.675 unităţi). Conform statisticilor, 90% din clienți au preferat ca automobilul ales să beneficieze de sistemul de tracțiune integrală xDrive. În același timp, 91% din clienți au ales o versiune cu motor diesel.

Nu lipsesc nici mașinile electrice. BMW i3 a ajuns cel mai vândut model electric de pe piață. Modelul electric a ajuns la 118 unități comercializate în 2017, în creștere de peste trei ori comparativ cu anul 2016. Cifrele arată că unul din două modele electrificate (electrice şi plug-in hybrid) aparţin grupului.

„Avem o dezvoltare constantă şi stabilă. Este remarcabilă deschiderea partenerilor locali, care cred în mărcile noastre şi investesc constant. Am început, în acelaşi timp, cea mai puternică ofensivă de produse din istoria BMW Group. La nivel local investim în dezvoltarea de produse şi servicii care să susţină portofoliul de modele”, a declarat Wolfgang Schulz, director general BMW Group România.

Acesta a adăugat că, în acelaşi timp unul din trei automobile electrificate vândute în 2017 aparţine companiei. „BMW i3 este cel mai vândut model electric de pe piaţă, iar noi suntem preocupaţi activ să dezvoltăm piaţa de automobile electrice, inclusiv cu dezvoltarea de staţii noi de încărcare”, a mai spus acesta.

Totodată, BMW Group a vândut 268 de motociclete, modelele favorite ale românilor fiind R1200 GS Adventure şi R1200 GS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: