09 aug. 2018 | 10:45

Uber este obligată să plătească salariu minim șoferilor

ACTUALITATE
Uber este obligată să plătească salariu minim șoferilor

Uber a mai pierdut o luptă cu autoritățile și este obligată să limiteze numărul de mașini pe străzi, nu mai poate angaja alți șoferi, iar celor angajați deja este obligată să le ofere un salariu minim.

Consiliul orașului New York a votat ca să limiteze numărul mașinilor Uber de pe străzile orașului, dar și a altor companii similare precum Lyft. În plus, această măsură include și obligația companiei să plătească un salariu minim șoferilor.

Acestă decizie a fost luată pentru a fluidiza traficul din oraș și pentru a crește salariile șoferilor în contextul exploziei cererii pentru astfel de servicii. Bill de Blasio, primarul orașului New York, a declarat că intenționează să adopte acestă măsură luată de consiliu și să o facă lege.

Apoi Uber și alte companii asemnănătoare nu ar mai putea angaja alți șoferi și nici alte licențe de funcționare nu s-ar acorda. „Această acțiune ar opri fluxul de mașini care blochează străzile orașului”, a declarat primarul.

Numărul de astfel de vehicule a crescut de la 12.600 în 2015 la aproape 80.000 în acest an, potrivit New York City Taxi Commission. În același timp, în jur de 14.000 de taxiuri operează în oraș.

Uber, Lyft sau Via s-au declarat împotriva adoptării acestei decizii. „Această pauză de acordare licențelor de 12 luni va amenința una dintre opțiunie de transport viabile din oraș și, în același timp, străzile vor rămâne aglomerate”, a declarat un reprezentat al Uber. „Această decizie va duce oamenii din New York înapoi în era când se chinuiau să iau un taxi și va afecta mai ales comunitățile oamenilor de culoare și pe cei de la marginile orașului”, a spus un reprezentant Lyft.

Uber a mai spus că această decizie îi va afecta pe utilizatori deoarece vor crește prețurile și timpurile de așteptare. New York este singurul oraș din SUA, unde Uber, pentru a opera, are nevoie de licență de funcționare și astfel autoritățile orașului au posibilitatea să controleze gigantul din Silicon Valley.