Toyota recheamă în service sute de mii de mașini hibride din Europa

Toyota recheamă în service sute de mii de mașini hibride din Europa

Toyota a anunțat că va rechema în service aproape 300.000 de automobile hibride vândute pe continentul european, între 2008 și 2014.

Rechemarea în service este una la nivel global, astfel că Toyota a rechemat în total 2,43 de milioane de vehicule hibride. Acestea au fost comercializate nu doar în Europa, ci și în Japonia, în America de Nord, în China și în alte țări ale lumii.

În ceea ce privește Europa, rechemarea în service a mașinilor Toyota presupune că 290.000 de automobile vor trebui să treacă pragul unităților specializate. Este vorba de automobile comercializate între octombrie 2008 și noiembrie 2014. Între modelele rechemate se regăsesc modelele Auris și Prius.

Constructorul afirmă că, în caz că apare o defecțiune la sistemul hibrid, există riscul ca automobilul să nu comute automat într-un mod de siguranță. Astfel, poate apărea o pierdere de putere, iar în cel mai rău caz, este vorba despre oprirea motorului chiar în timpul mersului.

Toyota afirmă însă că posibilitatea aceasta e una rară. Mai mult, până la momentul rechemării în service, nu există vreun accident raportat până acum din cauza acestei probleme.

Majoritatea vehiculelor rechemate în service sunt chiar din țara de origine a companiei, Japonia. 1,25 de milioane de automobile vor ajunge în service aici. În SUA, 830.000 de astfel de mașini vor trebui să facă o vizită într-un service.

Acesta este a doua rechemare în service de mașini Toyota din ultima lună. Recent, producătorul japonez a mai chemat alte un milion de mașini hibride, din întreaga lume. Acestea prezentau un risc de incendiu pe fondul unui scurtcircuit care putea apărea la cablajele motorului. Producătorul nu a oferit cifre exacte cu privire la numărul de modele afectate în Europa.