Top producători de anvelope: care sunt cele mai bune mărci

Top producători de anvelope: care sunt cele mai bune mărci

Când vine vorba despre anvelope alegerea este destul de grea. De ce? Pentru că sunt foarte mulți producători, oferta este variată, iar prețurile sunt destul de apropiate. Aici am încercat să-ți prezint cei mai mari producători de anvelope ale căror produse se află și pe piața din România, dar și un top al celor mai tari.

Michelin

Cel mai mare producători de pneuri la nivel mondial este originar din Franța și marca se numește Michelin. Cu o cotă de piață de mai bine de 20%, Michelin are o îndelungată istorie în producerea anvelopelor. Compania activează în peste 170 de țări și în România este prezentă din anul 2001. Producția de la noi din țară este destinată atât pieței locale cât și pentru export.

Bridgestone

Bridgestone Corporation este o multinațională niponă producătoare de pneuri auto. Compania a fost fondată pe data de 1 martie 1931 în Kurume, Fukuoka, Japonia. Motto-ul companiei este „Servind societatea prin produse de o calitate superioară”. De menționat este faptul că începând cu anul 1997, Bridgestone echipează mașini de Formula 1 cu produsele sale.

Goodyear

Goodyear Tire and Rubber este o companie americană producătoare de pneuri auto fiind al treilea producător de pneuri din lume după Michelin și Bridgestone / Firestone. Ca o curiozitate, compania poartă numele lui Charles Goodyear, inventatorul cauciucului vulcanizat. Anvelopele Goodyear echipează mai mulți producători de top precum Porsche, Mercedes-Benz, Audi, BMW sau Ford.

Pirelli

În topul producătorilor de anvelope și-au făcut loc și italienii de la Pirelli care sunt și ei un producător premium de gume. Compania a început producția de anvelope în anul 1902 și deține 24 de fabrici în 12 țări. În România, compania Pirelli deține o fabrică de anvelope auto la Slatina și o fabrică de cord metalic pentru anvelope, tot în Slatina.

Continental

Din acest top nu puteau lipsi nemții de la Continental. Compania are sediul central în Hanover, Lower Saxony, Germania și deține un număr de opt unități de producție și trei centre de cercetare și dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Arad și Iași.

Care sunt cele mai bune anvelope de vară 2018

Este greu de făcut un clasament al celor mai bune anvelope. Nu de alta, dar unii producători excelează fie la capitolul gume de vară, fie la glume de iarnă, iar alți producători sunt buni pe anumite produse. Un top al anvelopelor de vară 2018 (195/65/15 91 V – 51 de modele testate) a scos la iveală că sud-coreenii de la Hankook (a 7-a companie de anvelope din lume ca cifră de afaceri) au învins cu modelul Hankook Ventus Prime 3 K125.

Clasamentul a luat în calcul distanța de frânare de la 100 de km/h la 0 km/h pe drum uscat și de la 80 de km/h la 0 km/h pe drum umed. Iată primele 5 anvelope din top: Hankook Ventus Prime 3 K125, Bridgestone Turanza T005, Firestone RoadHawk, Pirelli Cinturato P1 Verde, Continental Premium Contact 5.

Cum verifici uzura unei anvelope?

Starea anvelopelor trebuie să fie verificată din când în când. Banda de rulare este indicatorul care transmite dacă anvelopele mai pot fi sau nu folosite. Astfel, cu ajutorul unui instrument de măsurarea a adâncimii se verifică adâncimea profilului în diferite locuri.

Anvelopele trebuie să prezinte o înălțime a profilului de cel putin 1,6 milimetri (în cazul celor de vară) sau 4 milimetri (în cazul celor de iarnă) pe întreaga circumferință a lor.

În momentul în care nivelul de uzură a profilului ajunge la același nivel cu indicatorul de uzură, anvelopa a atins limita legala și trebuie înlocuită cât mai repede cu putință întrucât afectează siguranța automobilului.

Citește și: