Teorii stupide ale conspirației în care mulți încă mai cred

Teorii stupide ale conspirației în care mulți încă mai cred

Există câteva teorii ale conspirației cu temă geografică, extrem de stupide, dar în care mulți cred cu tărie. Negarea existenței unor țări sau regiuni e o glumă proastă și aberantă.

Internetul este plin de teorii ale conspirației care sucesc mințile multor persoane. Numeroase teorii au o bază pseudo-științifică și din acest motiv, devin credibile. Există, însă, și conspirații total aberante, dar care încă sunt populare pe rețelele sociale.

Conspirație : Australia nu există

„Australia nu există. Semnele au existat dintotdeauna”, cam așa sună această teorie aberantă. Unde ar putea atunci să trăiască cele mai periculoase și mai otrăvitoare animale de pe planetă? Negarea existenței Australiei a apărut pe reddit, pe la începutul lui 2017. Pare o glumă, dar nu e singura teorie de acest fel.

Conspirație aberantă: Finlanda nu există

Finlanda este țara aia din nordul Europei, situată între Suedia și Rusia. Da, prin România nu se știu prea multe despre acest stat, dar Finlanda a jucat un rol crucial în al Doilea Război Mondial, când a ținut piept eroic invaziei sovietice. Cineva de pe reddit s-a gândit însă să născocească inexistența ei. Conspirația spune că Finlanda e, de fapt, o invenție a nu se știe cui, al cărei scop e să crească valorile exportului de pește din Rusia în Japonia. Dacă vorbim de Rusia, am fi tentați să credem ca la mijloc să fie și ceva propagandă.

Conspirație de pe internet: regiunea Molise din Italia nu există

Această conspirație a apărut tot anul trecut și se referă la regiunea italiană Molise, populată de nu mai puțin de 300.000 de locuitori. Și asta e nimic! În Brazilia, pe internet a circulat cinci ani ideea că regiunea Acra, din Israel nu există și că e un ținut uitat de timp, unde încă mai trăiesc dinozauri.

Conspirațiile care neagă existența unor locații sau regiuni geografice sunt printre cele mai vechi în mediul online. Ele nu au neapărat un scop precis. Creatorii lor vor în primul rând să atragă atenția, dar devin idei ușor acceptate de cei care nu au citit suficient.

Citește și:
Sursa: The Guardian