Telefon chinezesc impresionant în România: 8GB RAM și 128GB stocare

Telefon chinezesc impresionant în România: 8GB RAM și 128GB stocare

Poate că n-ai auzit de Archos până acum, sau prea des, dar de acum vei vedea marca tot mai des pe telefoane. Cel mai nou model e Diamond Omega și va fi disponibil în România.

Archos Diamond Omega impresionează prin cei 8GB memorie RAM, apoi prin 128GB spațiu de stocare și prin procesorul Qualcomm Snapdragon 835. E, la nivel de specificații, un flagship cu Android și, la unele capitole, un pic peste telefoanele premium de până acum.

Telefonul e la precomandă la prețul de 2.344 lei. În următoarele săptămâni, cel mai probabil, va ajunge în mai multe magazine.

Mai mult, Archos Diamond Omega are un ecran de 5,7 inci full HD+ și patru camere foto. Două sunt pe spate, două pe față. Folosește senzori Sony – 23 megapixeli și f/2 și 12MP cu f/1.8. Pe față cele două camere au senzor de 5MP cu f/2.2. Spre comparație, Huawei are telefon cu f/1.6, Samsung cu f/1.7, iar Apple are cu f/1.8.

Lista de specificații mai cuprinde cititor de amprente, USB-C și jack de 3,5 mm. Bateria de 3.100 mAh beneficiază de tehnologia Qualcomm Quick Charge, care permite încărcarea telefonului până la 50% în doar 20 de minute.

[readmore]

Așa, ziceam că e telefon chinezesc. Ei bine, brandul care vine pe el este Archos, companie fondată în Franța, dar producția e asigurată de Nubia. Ba chiar Archos Diamond Omega folosește Android Nougat cu interfața Nubia 5.0. Aici ar fi un minus, versiunea de Android cam veche pentru un așa hardware. Mai mult, Nubia este subsidiară a ZTE, compania mai mare din China cu o răspândire cât de cât globală atât prin telefoanele sale, cât și prin alte mărci.

Dacă vrei ceva mai bun, te-ai putea orienta către un Xiaomi. Modelul Mi Mix oferă 256GB spațiu de stocare și un design cel puțin interesant. În egală măsură, Huawei Mate 10 Pro are 6GB RAM și 128GB spațiu de stocare, cu un cameră foarte bună.

Citește și: