Târgul de turism: cum iei vacanțe la 1 euro și ce țări poți vizita

Târgul de turism: cum iei vacanțe la 1 euro și ce țări poți vizita
Sursa foto: Răzvan Băltărețu

Târgul de turism poate fi o ocazie excelentă ca să cumperi o vacanță la un preț foarte mic. În București, acesta se va desfășura timp de patru zile.

Târgul de turism din București se va desfășura între 22 și 25 februarie. Astfel, dacă urmărești o vacanță la preț mic, ai putea avea ocazia să prinzi un sejur cu reduceri care ajung la 50%. Evenimentul e găzduit de Romexpo și este ediția de primăvară. Târgul de turism aduce în București circa 290 de agenții și tur-operatori. Vor fi 15.000 de metri pătrați cu oferte și vacanțe în care să pornești anul acesta.

Vacanțele la 1 euro sunt oferite de Christian Tour. Sunt pentru o săptămână, pe insula Evia, iar prețul începe de la 1 euro doar cazare. Sigur, nu te aștepta să fie mii de locuri disponibile, dar pentru companie este o ocazie excelentă de marketing.

Merită reținut că la târgul de turism, ediția de primăvară, sunt oferte pentru 14 ţări. Acestea își promovează zonele şi obiectivele turistice atractive. Pe listă sunt state ca Albania, Bulgaria, Croația, Cehia, Grecia, Ungaria, Israel sau Italia. Nu lipsesc însă Republica Moldova, Palestina, Spania, Turcia ori Ucraina.

Ce prețuri sunt la târgul de turism

Pe lângă acele vacanțe la prețul obscen de mic de 1 euro, sunt și bilete de avion către Santorini, Creta şi Zakynthos la patru euro. Reține însă că prețul nu include taxele de aeroport. Sunt însă şi pachete all inclusive în staţiunea Antalya din Turcia, în insulele Creta şi Rhodos şi în staţiunea egipteană Hurghada de la 99 de euro (plus taxele de aeroport).

Aceste pachete avantajoase, cu prețuri bune, sunt completate la târgul de turism de unele cu prețuri reduse cu până la 50%. De exemplu, un bilet de avion dus-întors către Muntenegru poate fi cumpărat cu 19 euro (plus taxe) şi cu 29 de euro spre Antalya. Asta dacă ai vrut vreodată să ajungi în aceste zone. Nu sunt ignorate nici excursiile cu autocarul: vacanţe de șapte zile în Grecia, cazare la vilă, cu preţuri de la 19 euro (Zakynthos, Parga şi Corfu), de la 20 de euro (Thassos), de la 25 de euro (Evia şi Halkidiki), de la 35 de euro (Riviera Olimpului), de la 39 de euro (Lefkada) şi de la 84 de euro (staţiunea Kusadasi, Turcia).

În caz că vrei ceva mai local, sunt și județe din România prezente la târgul de turism. Sunt și sub toate formele: ecumenic, balnear, ecologic, cultural sau gastronomic. Lista de județe pentru care se vând pachete turistice cuprinde Alba, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mures, Neamț, Sibiu sau Suceava. Desigur, poți opta și pentru Timiș, Tulcea ori Vaslui.

Firesc, ofertele sunt valabile pe perioada târgului de turism în limita locurilor disponibile. Există opțiuni și pentru cei care aleg rezervarea vacanței. Turiştii care preferă să facă asta plătesc un avans de 25%, încă 25% până la expirarea perioadei de early booking şi restul de 50% cu 21 de zile înainte de plecarea în vacanţă.

Nu în ultimul rând, sunt și pachete pentru destinații exotice. Thailanda, Cambodgia, Vietnam, Laos, China, Malaezia, Singapore sau Cub sunt pe listă. Orientativ, un circuit de 12 zile în Cuba costă de la 1.995 de euro (+ 599 euro taxe de aeroport), iar un circuit de 13 zile în China costă de la 1.499 de euro (+ 499 euro taxe de aeroport).

CFR are oferte speciale la târgul de turism

Că-ți place sau nu CFR Călători, e singura care controlează atât de multe linii de transport feroviar în România. La târgul de turism, are și câteva oferte speciale.

Între 22 și 25 februarie poți cumpăra bilete cu 45% reducere, trafic intern, pentru trenurile cu regim de rezevare. De asemenea, sunt și vouchere de 45% reducere la cumpărarea biletelor de tren valabile până pe 15 aprilie. Oferta de Dragobete continuă pentru călătoria în doi, cu 50% reducere, pentru data de 24 februarie.

[readmore]

Cardul TrenPlus are reducere de 25% la biletele de tren, biletul dus-intors cu 10 % reducere, reduceri la cumpărarea cu anticipație, dar și reduceri de 10 – 25 %, reduceri pentru grupuri si minigrup de două-cinci persoane și reducere 5% la cumpărărea biletelor online. Pentru călătorii internaționale, există oferta Interrail pentru 30 de țări europene, iar aici intră oferte pentru: Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Slovacia, Cehia, Moldova și multe alte țări.

Program pentru târgul de turism

targul de turism harta romexpo

Târgul de turism debutează pe 22 februarie și ține până pe 25 februarie. Orele de vizitare sunt (de joi până sâmbătă) între 10 și 18. Duminică, intervalul este între 10 și 16. Accesul se face pe bază de bilet: 10 lei/zi (adulți și studenți), iar copiii sub șapte ani și persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate au acces gratuit. Găsești târgul în pavilioanele B1 și B2 și la platformele exterioare 10 și 11.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: