Noua supraveghere în masă a chinezilor știe cine ești după cum mergi

Noua supraveghere în masă a chinezilor știe cine ești după cum mergi

China vrea să-și controleze cât mai bine cetățenii, iar pentru asta a creat un nou sistem de supraveghere în masă, care te identifică în funcție de cum mergi.

Autoritățile din China au început să implementeze o nouă unealtă de supraveghere, care își dă seama cine ești în funcție de modul în care mergi, sau după forma corpului.

Nu e nici prima și probabil nici ultima metodă de supraveghere pe care o implementează chinezii pe străzile țării, ca statul să știe mai bine cine și ce face. China folosește deja recunoașterea facială în Beijing și în Shanghai, iar militanții pentru dreptul la intimitate nu par să impresioneze pe cineva din conducerea statului.

Compania Watrix a creat un nou sistem de supraveghere în masă pentru străzile Chinei, iar acesta se bazează pe analiza modului în care mergi, dar și a formei corpului. Huang Yongzhen, CEO-ul companiei, spune că sistemul e capabil să identifice persoane distincte de la distanțe de 50 de metri. În plus, aceștia pot fi identificați și dacă sunt cu spatele la cameră sau dacă nu li se vede chipul.

china supraveghere in masa mers

Unealta actuală este numai bună pentru a rezolva problemele ale sistemelor de supraveghere curente. Acestea au nevoie de figurile oamenilor pentru a putea stabili identitatea cuiva. Watrix are nevoie doar de o imagine clară cu tine când mergi.

”Nu ai nevoie de cooperarea oamenilor pentru a-ți da seama cine sunt”, spune Huang, care adaugă că ”analiza mersului nu poate fi păcălită dacă încerci să șchiopătezi sau să mergi strâmb, pentru că analizăm toate aspectele corpului.”

Compania a adunat până acum 14,5 milioane de dolari pentru proiect, iar sistemul este folosit pentru a descuraja infracțiunile minore, cum ar fi traversarea prin loc nepermis, dar și pentru a descoperi fugari în mulțimi, de exemplu. Noua tehnologie ar putea fi integrată în sistemul care ar urma să supravegheze întreaga țară, în viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: