O super-colonie de pinguini a fost descoperită în Antarctica

O super-colonie de pinguini a fost descoperită în Antarctica
Sursa foto: Oceanwide Expeditions

O “super-colonie” de aproximativ 1,5 milioane de pinguini Adelie a fost descoperită în Insulele Pericolului din Estul Antarcticii.

Oamenii de știință atrag atenția că, doar la 160 de km de Vestul Antarcticii, aceeași specie este în declin din cauza topirii gheții, un efect secundar al încălzirii globale.

Primul recensământ complet a arătat că Insulele Pericolului găzduiesc mai mult de 750,000 de perechi de pinguini Adelie, mai mulți decât în tot restul Peninsulei Antarctice. Co-autorul studiului, Heather Lynch, spunea că descoperirea este surprinzătoare și schimbă modul în care regiunea este administrată. Aceste insule au fost rar vizitate, iar descoperirea a fost realizată cu ajutorul sateliților de monitorizare a Pământului, susțin echipele din America, Marea Britanie și Franța.

Lynch a menționat că aceste insule sunt numite Insulele Pericolului cu un motiv. El adaugă că această zonă este acoperită cu o gheață groasă aproape tot anul și, chiar și în perioada verii, este greu să pătrunzi în regiune pentru cercetări. Primele dovezi legate de această colonie au fost surprinse de sateliții Landsat de la NASA. Atunci când datele înregistrate de Landsat au sugerat existența a mii de pinguini, Lynch și echipa ei s-au gândit că este o greșeală.

Ea a declarat că au fost surprinși să găsească atât de mulți pinguini, mai ales într-o zonă în care nu se știa că ei există. După acest moment, a urmat o expediție de teren. Lynch a mai spus că au fost foarte norocoși deoarece au prins o perioadă în care gheața se muta și, astfel, au reușit să înainteze cu un iaht. Echipa ei a adăugat că Insulele Pericolului au resimțit mai puțin efectele schimbărilor climatice decât zonele din Vestul Antarcticii și că puțini oameni au mai ajuns în acel loc.

Tot ei au spus: “Cu toate acestea, ar putea fi nevoie de protecție împotriva pescuitului. Krill, o subspecie a Adelie, este prinsă în zonă”. Co-autorul studiului a mai precizat că cel mai important scop al studiului este identificarea Zonelor Marine Protejate din regiune.

Citește și:
Sursa: bbc.co.uk