Bac 2018: ce subiecte s-au dat la matematică și istorie

Bac 2018: ce subiecte s-au dat la matematică și istorie

Absolvenții clasei a XII-a susțin miercuri, 27 iunie, cea de-a doua probă scrisă la Bac, la materia obligatorie în funcție de profil. La Matematică pentru elevii de la profilul Real și istorie pentru elevii de la profilul Uman.

Ministerul Educației informează că în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi, dintre care 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi fiind din seriile anterioare.

Azi, acești absolvenți susțin proba la matematică sau la istorie, dar subiectele nu au fost încă publicate. Elevii trebuie să se prezinte în sălile de examinare în intervalul orar 7.30 – 8.30, iar examenul începe la ora 9.00. Timpul efectiv de lucru, din momentul în care le-au fost distribuite subiectele fotocopiate este de trei ore.  Candidații la Bac trebuie să aibă la ei un act de identitate cu fotografie, pentru a se identifica în fața examinatorilor și supraveghetorilor, iar sălile de clasă trebuie să fie prevăzute cu sisteme funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor (geometrie) vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei.

Subiecte Bac 2018: proba la matematică

Pe internet au fost deja făcute publice subiectele la matematică de la Bac, dar nu au fost publicate și pe site-ul edu.ro, așa cumar trebui.

subiecte bac 2018 matematica

subiecte bac 2018 matematica

Subiecte Bac 2018: proba la istorie

Din primele informații, am aflat că la Subiectul I candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari pe baza căruia au fost redactate niște cerințe. La subiectul II a picat domnia lui Ștefan Cel Mare iar la Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimurile totalitariste.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse și contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Bac 2018: ce subiecte s-au dat la limba română

De data aceasta, nu a părut că subiectele la limba română le-a mai dat mari bătăi de cap elevilor, dar rămâne să vedem rezultatele, nu impresiile.
Bineînțeles, la profilul Real, au fost subiecte ceva mai ușoare (de parcă la Uman ar trebui să te faci neapărat scriitor și trebuie să cunoști mai multe). La primul subiect, elevii au avut de explicat o secvență dintr-un text semnat de Anton Holban, respectiv “Note de călătorie”. Tot la profilul Real, li s-a mai cerut realizarea unui text argumentativ în care să exemplifice dacă oamenii mai apreciază sau nu locul în care trăiesc. O altă cerință a fost aceea de a explica rolul notațiilor autorului Mihail Sebastian la opera “Ultima oră”.
Citește și: