Ce caută oamenii, de fapt, când intră pe Tinder și alte platforme matrimoniale

Ce caută oamenii, de fapt, când intră pe Tinder și alte platforme matrimoniale

Un nou studiu, publicat în Science Advances, în care au fost analizate zeci de mii de profile de dating a găsit că oamenii încearcă în mod uzual să-și găsească un partener mai atrăgător decât ei.

În limbaj normal, tipi și tipele de nota 6 sau 7 vor să găsească parteneri de nota 8 sau 9. Cum au stabilit oamenii de știință acest nivel de atractivitate și cum stabilești că cineva este mai frumos decât altcineva? Ei s-au uitat la vârstă, etnicitate și educație pentru a stabili ceea ce-i face pe unii oameni mai dezirabili decât alții.

Dezirabilitatea, în contextul studiului, este definită de numărul de mesaje pe care o persoană îl primește în aplicația de dating, precum și de dezirabilitatea agretată a celor care trimit mesaje. Studiul a fost realizat folosind date de la persoane din Boston, Chicago, New York și Seattle.

Așadar, ceea ce au găsit nu este surprizător, dar măcar acum avem confirmarea științifică. Atât femeile, cât și bărbații sunt atrași de potențiali parteneri care erau, în medie, cu 25% mai atrîgători decât ei. Cum este de așteptat, bărbații scriu primul mesaj și femeile sunt mai puțin dispuse să le răspundă.

Un alt lucru pe care studiu îl evidențiază este faptul că lungimea mesajului introductiv nu pare să conteze. Indiferent dacă scrii mesaje complexe sau un simplu „Buna” rata de răspuns este aceeași. Totuși, există o excepție: persoanele din Seattle tind să răspundă mai des celor care scriu mesaje mai lungi. În plus, în Seattle, bărbații trebuie iasă în evidență, având în vedere că acolo există doi bărbați pentru fiecare femeie.

„Majoritatea oamenilor se situează la mijlocul ierarhiei, dar există o ierarhie a celor mai atrăgători oameni”.

Ce alte lucruri au mai fost confirmate? Faptul că bărbații găsesc femeile de 18 ani ca fiind cele mai atrăgătoare, iar acestă atractivitate scade până la vârsta de 60 de ani. Pe de altă parte, femeile găsesc bărbații mai în vârstă mai atrăgători (până la 50 de ani) și care au studii universitare. În cele patru orașe americane, femeile de culoare și bărbații asiatici au fost găsiți a fi cei mai puțin atractivi.

Un alt studiu din 1988 a găsit că persoanele care tind să aibă parteneri similari din punct de vedere al atractivității tind să stea mai mult timp împreună pe termen lung. Chiar dacă oamenii vor parteneri mai atrăgători decît ei, aceste relații nu sunt foarte de succes.

Citește și:
Sursa: The Next Web