Acest SUV Skoda decapotabil e mașina perfectă pentru vară

Acest SUV Skoda decapotabil e mașina perfectă pentru vară

În urmă cu mai bine de de cinci ani, cehii de la Skoda au pus bazele unui program inedit prin care au permis unor elevi cu vârsta de 17 și 18 ani să-și exerseze talentul la design și să realizeze un concept. Și de la un an la altul echipa de elevi se schimbă, la fel și conceptul de automobil.

Cei 23 de elevi care au fost implicați în programul cu pricina anul acesta au ales să realizeze o versiune cabrio a SUV-ului Karoq. Și rezultatul este de-a dreptul minunat.

Conceptul a primit denumirea Sunroq (numele a fost ales după o campanie făcută pe rețelele sociale). Cel care a dat numele conceptului a avut ocazia să-i întâlnească pe cei 23 de adolescenți dornici de afirmare și chiar să conducă prototipul.

Creația adolescenților din Mlada Boleslav (acolo unde se află una dintre cele mai importante uzine Skoda) dispune de un motor pe benzină de 1,5 litri TSI a suferit multe modificări. Pe lângă faptul că are garda la sol mai mică, hayonul a fost complet redesenat.

Skoda Sunroq permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde și atinge o viteză maximă de 204 km/h.

[readmore]

În urmă cu un an, o echipă formată din 22 de elevi a prezentat Skoda Element, un buggy electric transformat din micuța Skoda Citigo. La vremea respectivă, cei 22 de studenți au lucrat 1.500 de ore la conceptul Element. În cadrul aceluiași proiect, în 2016, studenții au pregătit un coupe derivat din Skoda Rapid Spaceback botezat Atero.

Skoda suv decapotabil

Skoda produce Karoq și în fabrica de la Mlada Boleslav

Începând cu anul acesta, Skoda produce noul Karoq și în fabrica de la Mlada Boleslav, după ce anul trecut SUV-ul de clasă compactă intrase în producția de serie în uzina de la Kvasiny, tot în Cehia. La Mlada Boleslav se produc circa 320 de exemplare Karoq în fiecare zi.

Citește și:
Etichete: