Simona Halep, campioană: la ce scor a câștigat finala de la Roland Garros

Simona Halep, campioană: la ce scor a câștigat finala de la Roland Garros
Sursa foto: Simona Halep via Facebook

Simona Halep a depășit ghinionul de la Roland Garros. După finalele pierdute în 2014 și 2017, Halep a cucerit trofeul anul acesta.

Simona a dat multe emoții fanilor care au venit în număr mare la Paris pentru a o susține. Meciul a debutat într-un oarecare dezavantaj pentru Halep. Sloane Stephens lansa numai lovituri puternice, cărora Simona le-a făcut cu greu față.

Românca a pierdut primul set cu scorul 3-6, iar în cel de-al doilea, tot Sloane a fost cea care a înscris primul punct. Din fericire, Halep și-a revenit pe parcurs, iar semnele de oboseală ale americancei au venit în ajutorul Simonei. Halep a câștigat al doilea set cu scorul strâns 6-4.

Meciul decisiv s-a dat în setul al treilea, în care Simona a năucit-o pe Stephens. Numărul 1 mondial a condus setul al treilea cu 5-0. Sloane nu s-a putut menține la același nivel ca la începutul meciului. În schimb, Simona a intensificat ritmul jocului spre finalul partidei.

La 5-1, a urmat mingea decisivă, prin care  aînvins-o pe Sloane. Halep a cucerit trofeul de la Roland Garros cu scorul 6-1 în setul al treilea și scorul de set 3-6, 6-4, 6-1.

Simona Halep și-a îndeplinit visul, la doar 26 de ani, prin propriile forțe. 9 iunie a fost momentul de glorie maximă pentru românca noastră, dar și pentru țara nostră, pentru că prin ea, se face cunoscută în lume și România. În ciuda criticilor și a problemelor pe care le-a avut la începutul acestui an, după Australian Open, Simona a obținut, în sfârșit trofeulla care a visat încă din 2014. Jucătoarea noastră, numărul 1 mondial, intră în rândul legendelor tenisului din întreaga lume.

Iar victoria nu a fost deloc ușoară. Sloane Stephens s-a dovedit o adversară mai puternică decât se aștepta, dar Simona a avut avantajul de a se menține tare în fața loviturilor americancei, iar când Sloane a început să dea înapoi, Halep a intensificat ritmul. Campioana noastră a mai învins-o pe Sloane de două ori anul acesta, dar încă a fost măcinată de eșecurile din 2014 și 2017, când a ratat titlul de Grand Slam de la Roland Garros. Este cel de-al șaptelea turneu pe zgură pe care l-a câștigat.

Halep este, în acest moment, nu doar numărul 1 mondial, dar și cea mai bună câștigătoare din lume, după cum spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu, deoarece au fost multe jucătoare campioane, dar nu au fost și cele mai bune. La rândul ei, Sloane a crescut și ea în performanță și urcă pe locul 4 în lume.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI