Noul serial online de la Amazon îți arată că rețelele sociale distrug lumea

Noul serial online de la Amazon îți arată că rețelele sociale distrug lumea

Avem cu toții o opinie din ce în ce mai proastă despre impactul rețelelor de socializare asupra modului în care trăim, dar un nou serial Amazon va duce gravitatea situației la un alt nivel.

Dacă Black Mirror pe Netflix nu ți-a ridicat suficient părul pe mână vizavi de impactul tehnologiei asupra viitorului nostru, un nou serial al celor de la Amazon are toate șansele să-și atingă scopul. După antologia SF Electric Dreams inspirată de nuvelele lui Philip K. Dick, serviciul lui Jeff Bezos a anunțat că a făcut o investiție în ecranizarea romanului The Feed a lui Nick Clark Windo.

Spre deosebire de multe alte situații în care o carte ajunge să fie transformată în film după câțina ani, a trecut aproximativ o lună de la publicarea The Feed. Romanul cu pricina încearcă să speculeze ce s-ar întâmpla în viitor dacă am dobândi abilitatea să descărcăm în creier fluxul de informații dintr-o rețea de socializare, de genul News Feed-ului din Facebook.

Din momentul în care creierul tău ajunge online, în loc să partajezi articole și virale amuzante, fiecare gând sau emoție a ta este transpusă într-un flux aparent infinit de informații, fără filtru. Intriga filmului este dată de momentul în care rețeaua de socializare centrală cade din motive necunoscute, iar repercusiunile globale sunt dezastruoase.

Deși lucrul la viitorul serial se află încă în stadiu de proiect, deja se cunosc de multe detalii legate de procesul de producție. În poziția de producător executiv și creator se va afla Channing Powell, responsabil în trecut de The Walking Dead. Conform celor de la Deadline, Powell va scrie o mare parte dintre episoade și va colabora cu Studio Lambert din Regatul Unit pentru materializarea proiectului. În total, va fi vorba de o serie de zece episoade, deși sunt șanse destul de mari ca povestea să se extindă într-un al doilea sau chiar și al treilea sezon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI